EXIT humanitarno za Dom Zdravlja u UmaguIspred Gradske kuće u Novom Sadu u ponedjeljak je krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi koju je inicirala EXIT fondacija u cilju promoviranja regionalne suradnje i kojom se želi prikupiti novac za nabavu radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu, priopćio je organizator.

Za svaki prijeđeni kilometar od Novog Sada do Umaga organizator Sea Star festivala-EXIT i njihovi sponzori donirat će novac za tu humanitarnu akciju. "Drago nam je što iz Novog Sada u Umag uz magičnu Exitovu festivalsku iskru koja će pokrenuti prvi Sea Star festival, prenosimo i poruku humanosti i regionalne suradnje. Ovo nije samo novi dio Exitove Avanture, nego i proširenje našeg društvenog djelovanja, iz kojeg je sam festival nastao", istaknuo je koordinator humanitarnih aktivnosti EXIT fondacije Jovan Simić.

U priopćenju se navodi da će biciklisti iz kluba Invictabike iz Novog Sada voziti rutom dugom 660 kilometara i u Umag stići 25. svibnja, na dan otvaranja Sea Star festivala. Pridružit će im se i njihove hrvatske kolege, dok će povorku podržati i drugi sportaši iznenađenja. Biciklisti nose Exitovu zastavu sa znakom mira u obliku srca kao jedinstveni simbol akcije te vaterpolo loptu koja će biti ključna za otvaranje festivala.

"Ovo je samo jedan od koraka u povezivanju država na Balkanu, s težnjom da projekt 'Tiha balkanska većina', kojem je glavni cilj postizanje stabilnosti u regiji, odjekne što jače", kaže se u priopćenju.

Biciklisti će iz Novog Sada prenijeti poruke ljubavi i prijateljstva kroz Bačku Palanku, Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Novu Gradišku, Novsku, Sisak, Veliku Goricu, Jastrebarsko, Karlovac, Vrbovsko, Delnice, Rijeku i Buzet, da bi svoju humanu misiju završili u Umagu. Neposredno prije polaska, podršku akciji u ime grada Novog Sada, pružio je zamjenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević, stoji u priopćenju.

"Nakon što je Exit 2014. godine prenio najbolje muzičke vibracije s Dunava na plažu Jaz u Crnoj Gori, ove godine valovi sa Sea Dance festivala dolaze u Istru. Exitova avantura sa lajtmotivom obilježavanja 50 godina od 'Ljeta ljubavi' s porukama tolerancije ove godine počinje festivalom Sea Star u Umagu u kompleksu Stella Maris od 25. do 28. svibnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter