EHF kup: Sporting – Poreč 30:25

Kao i u prvom susretu najbolji je strijelac kod Porečana bio je Galijot (M. MIJOŠEK)
Kao i u prvom susretu najbolji je strijelac kod Porečana bio je Galijot (M. MIJOŠEK)

Uzvratni susret 3.kola EHF Kupa : Sporting –Poreč 30:25 (12:10). Meo Arena. Gledatelja 600. Suci: Andorka i Hucker (Mađarska).

SPORTING CP: Araujo, Portela 7, Moreira 1, Barros, Marzo 2, Silva 2, Solha 2, Candeias, Goncalves 1, Dias 4 (2), Antunes 3, Correia, Magalhaes 8.

POREČ: Cvitković , Ćosić , Mataija 3 (1), Perhat ,Miličević 3 Thoss 3, Prelac, Čužić 6 (2), Petrić, Gudić 1, Popović, Rađaković 1(1), Buvinić 1 , Galijot 7.

Sedmerci: Sporting 2(2), Poreč 6(4), Isključenja: Sporting 10, Poreč 8 minuta.

Porečki rukometaši nisu uspjeli u Lisabonu napraviti iznenađenje i prezimiti u Europi. Nakon remija u Poreču, na uzvratu protiv Sportinga usprkos svim nastojanjima doživjeli su poraz i zaključili ovogodišnji europski put.

No i sam prolaz u treće kolo povijesni je iskorak kluba tako da neuspjeh na Pirinejskom neće ostati upisan kao nešto za čime treba žaliti. Rukometaši Poreča bili su potpuno ravnopravan protivnik.

Lisabonska utakmica otvorena je pomalo u grču od strane porečkih rukometaša pa je domaćin u 12. minuti imao i prvu osjetniju prednost (5:1). Momčad trenera Ilića nije šutke pala. Podigli su igru i ulovili priključak. Do 23. minute došli su na zaostatak od dva gola (8:6), a u zadnjoj minuti prvoga dijela imali su gol zaostatka i napad (11:10). Ipak u preostalih četrdeset sekundi domaćin s(p)retno dolazi do "plus 2" (12:10).

Loše su naši rukometaši ušli i u nastavak i dozvolili Portugalcima da ponovno pobjegnu na četiri gola (14:10). Kasnije su stvari donekle "legle" na mjesto te je u 46. minuti još uvijek sve bilo otvoreno (20:18). Ponovni porečki pad u igri koji se dogodio tijekom sljedeće četiri minute donio je da se zadnjih deset minuta igralo s osjetnom prednošću Sportinga (24:19). Odupirali su se porečki rukometaši sve do 55. minute (27:24), a onda je sve krenulo na mlin domaćina.

Kao i u prvom susretu najbolji je strijelac kod Porečana bio je Galijot, ovoga puta sa sedam golova, dok je gol manje postigao Čužić. Kod domaćina najbolji je bio Magalhaes koji je u mrežu porečkih vratara pospremio osam lopti. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter