Egzoticni specijaliteti u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrta godina Maistrinog ciklusa "Vikend svjetskih kuhinja" u restoranu rovinjskog hotela Adriatic zapocela je proteklog vikenda, a prvi su na redu bili specijaliteti Dalekog Istoga. Šefica kuhinje Priske Thuring ovom je prigodom predstavila gastronomske obicaje Indije, Kine, Tajlanda i Japana.

- Kuhinja Dalekog Istoka bogata je svježim egzoticnim namirnicama poput dumbira, limete, cilija, kurkume, limunske trave, palminog šecera, soja umaka. Tehnika kuhanja koju koriste, omogucuje da svi sastojci zadrže svoju teksturu, boju i što je najvažnije, njihove hranjive tvari. Okus, miris i ravnoteža namirnica ove kuhinje posebni su i vjerujem da su bili zanimljivi svim gostima“ izjavila Thuring dodajuci da su sva jela na meniju spravljena prema originalnim recepturama.

Gosti su proteklog vikenda mogli kušati proljetne rolice sa slatko-kiselim umakom, Tom Yam ljutu juhu s kozicama, prženi slanutak, dok je za glavno jelo poslužena piletina i kozice sa zelenim curryjem, lonac s tofu sirom, govedinom i povrcem, janjeceg mesa s curryjem i jogurtom. Kao desert na meniju su ponudene pržena banana s umakom od dumbira i meda, sorbet od limete i rezano voce.

Nakon specijaliteta Dalekog Istoka, svaki vikend za redom predstavit ce se gastronomija druge regije, a sljedeceg vikenda na meniju ce se naci specijaliteti Sjeverne Amerike - SAD-a i Kanade.


Podijeli: Facebook Twiter