Egipat: 47 djece poginulo u sudaru autobusa i vlaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 47 djece u dobi od četiri do šest godina poginulo je, a 13 je ozlijeđeno u subotu u sudaru vlaka i autobusa južno od Kaira, javljaju egipatski državni mediji.

"Broj poginulih popeo se na 47, a 13 djece je ozlijeđeno, ali nitko nije u kritičnom stanju", rekao je guverner pokrajine Asiut Jahja Kešk za državnu televiziju.

Djeca su bila u autobusu koji je prelazio željezničku prugu u gradu Manfalutu, nedaleko od Asiuta koji se nalazi oko 300 kilometara južno od egipatske prijestolnice.

"Rekli su nam da je rampa bila dignuta kada je autobus prelazio prugu i na njega naletio vlak", rekao je liječnik Mohamed Samir prenoseći izjave očevidaca. Šezdesetero djece išlo je na izlet koji je organizirao njihov dječji vrtić.

Egipatski predsjednik Mohamed Mursi naredio je svojim ministrima da pruže potporu obiteljima poginulih, a lokalne su vlasti naredile istragu nesreće.

Ministar prometa Rašad al-Metini podnio je ostavku uz obrazloženje da "prihvaća odgovornost" za nesreću. Mursi je prihvatio i ostavku direktora Egipatske željezničke uprave.

Lokalni mediji javljaju da su prizori s mjesta nesreće stravični. ( Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter