Efikasno, interaktivno i zabavno

Iz predstave "Pipova uskršnja pustolovina" (N. LAZAREVIĆ)
Iz predstave "Pipova uskršnja pustolovina" (N. LAZAREVIĆ)

Vrlo dinamična, duhovita, interaktivna te zabavna bila je nova predstava Teatra Naranča "Pipova uskršnja pustolovina", koja je izvedena u subotu navečer u prepunoj dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra (bivši Pionirski dom). Riječ je o autorskoj predstavi Franje Tončinića, nastavak pustolovina čiji je junak simpatičan, duhovit i pomalo nespretan Pipo koji jednostavno oduševljava djecu.

Ovoga puta s(p)retno je uključio i najmlađe u radnju, na što su djeca izvrsno reagirala i što je još jednom dokazalo da za efektnu predstavu nije potrebna bogata scenografija i specijalni efekti, već da se može i uz uz malo mašte i talenta, i s manje sredstava napraviti kvalitetno, dopadljivo i djeci vrlo zanimljivo djelo za gledati. Pipo je postao mladi detektiv. Da, sa značkom, povećalom i detektivskom kapicom. A njegov prvi zadatak pustolovina je u pravom smislu riječi. Naime daleko, daleko, na drugom kraju naše Zemaljske kugle dogodio se strašan zločin.

Na Uskršnjim otocima gdje uskršnji Zec pažljivo priprema pisanice za veliki dan došlo je do velikog problema. Psanice su netragom nestale. Radnja je smještena na egzotični otok Rapa Nui u Karipskom moru gdje Pipo uz pomoć dviju pisanica Tana i Maeve, uskršnjeg Zeca i svojih detektivskih vještina uspijeva pronaći krivca za nestanak šarenih pisanica. Sve to čini naravno uz niz zanimljivih dogodovština, zabuna, traženja, s duhovitim replikama koje su dobrano nasmijale i odrasle. Predstava je dijelom lutkarska, a ovdje su protagonisti stolne lutke i zijevalice. Uz Franju Tončinića, koji osim što je autor predstave te tumači glavnu ulogu, glume i Luka Juričić, te članovi dramskog studija Teatra Naranča, Irin Šime Rabar i Mattias Stojanović. Redatelj je Luka Juričić. Sugestivnu glazbu potpisuje Sandro Lučić, efektnu scenografiju Lena Modrušan, maštovite kostime Desanka Janković, lutkarsku tehnologiju Marina Štembergar, dizajn rasvjete Anton Modrušan, a vizualiju predstave Jasmina Mišan. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter