Weekend Media Festival u Rovinju 19. - 22. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Regionalni festival komunikacijske industrije 6. Weekend Media Festival održat će se od 19. do 22. rujna u Rovinju, a donosi bogat program predavanja, panel rasprava i prezentacija s preko stotinu predavača i panelista iz raznih područja komunikacijske i drugih industrija.

"Svake godine uvedemo neki novi format i nastojimo osvježiti program. Ove godine ponovno smo pripremili iznimno bogat program kojim smo pokušali zahvatiti sve trenutno aktualne teme, ne samo u svijetu komunikacija i medija, nego i puno šire, a doveli smo i pripadnike financijske i telekomunikacijske industrije", kazao je danas predstavljajući program Festivala njegov direktor Tomo Ricov.

Program počinje u četvrtak, 19. rujna, predavanjem na temu utjecaja društvenih medija na marketinške metode. Nastavlja se u petak panel raspravom "Yesterday's papers" u kojoj je kao najzanimljiviji gost najavljen nekadašnji glavni urednik uglednog financijskog dnevnika Financial Times Geoffrey Owen, a raspravljat će se o razvoju novinarstva od 1990-tih godina do danas.

Veliki interes sudionika festivala i medija mogla bi izazvati panel rasprava "Politički dos and don'ts", u kojoj je najavljeno sudjelovanje prve potpredsjednice Vlade RH i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić te predsjednika Liberalno demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića.

O krizi tiskanih medija govorit će se na panelu "Povratak otprintanih"; o Hrvatskoj u EU-u bit će riječi na panelu "(Ne) idite u EU!", a na panelu "TV sadržaj: Igre bez granica" predstavnici televizijskih kuća iz regije pokušat će dati odgovore na pitanja zašto neke TV produkcije uspijevaju postati regionalni proizvodi, imaju li budućnost regionalni reality showovi i slično.

O restrukturiranju i budućnosti Hrvatske radiotelevizije govorit će njezin ravnatelj Goran Radman.

Osim susreta s vodećim ljudima iz svijeta medija, sudionici će na Festivalu dobiti priliku čuti prezentacije stručnjaka globalnih kompanija. Festival će tako ugostiti Toma Budaya, globalnog šefa marketinga najveće svjetske prehrambene grupacije Nestle, koji će govoriti o pristupu privlačenju potrošača.

Direktor programa Nikola Vrdoljak najavio je panel o novim poslovnim modelima na tržištu telekomunikacija, u kojemu će sudjelovali čelni ljudi telekom kompanija prisutnih u regiji, dok će o financijskoj industriji u novom tehnološkom okruženju govoriti gosti iz bankarskog, osiguravateljskog i investicijskog sektora.

O kulturnoj suradnji među zemljama regije na području glazbe govorit će Ivan Tasovac, ravnatelj Beogradske filharmonije i odnedavni ministar kulture Srbije. Gost festivala bit će i bosanskohercegovački filmski redatelj Danis Tanović, koji će u razgovoru "Jedan na jedan" iznijeti svoje viđenje trenutne situacije u regionalnoj kinematografiji, te suradnje među zemljama bivše Jugoslavije.

Prvi put na Weekend Media Festivalu održat će se dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Nagrada se dodjeljuje u više kategorija, među ostalima za najbolje Facebook stranice, Twitter i Instagram profile, najbolje mobilne aplikacije, tablet magazine i internetski video godine.

Velik je broj i popratnih događanja. "Beograd na službenom putu" predstavit će najkreativnije subjekte beogradskog urbanog života. Sa svojim Big Bandom od 23 glazbenika nastupit će poznati srpski glumac Sergej Trifunović. Tu je i TV serijal "Barakude", prvi hrvatski projekt poznatog američkog producenta hrvatskog podrijetla Petea Radovicha. Riječ je o seriji od četiri dokumentarna filma s osobnim pričama naših vaterpolista. Program se odvija u četiri dvorane u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić kazao je kako je riječ o inicijativi koja predstavlja pomak u smjeru razvoja kulturnog turizma.

Weekend Media Festival prvotno je zamišljen kao središnje mjesto okupljanja medijske i oglašivačke scene u regiji, te PR agencija i marketinških profesionalaca. Zbog velikog interesa neizravnih sudionika u komunikacijskoj industriji, od 2008. do danas razvio se u širi gospodarski forum. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter