Weekend Media Festival okupio 4 tisuće sudionika

Goran ŠEBELIĆ/CROPIX
Goran ŠEBELIĆ/CROPIX

Danas je započeo službeni dio devetog izdanja Weekend Media Festivala, poznatog po tome što u Rovinju, u prostoru nekadašnje Tvornice duhana Rovinj okuplja vodeće ljude i stručnjake u komunikacijskoj industriji i poslovnom svijetu. Mjesto je to četverodnevnog susreta na kojima se podučava o novim trendovima, nude rješenja za poslovne probleme, skupljaju informacije i stvaraju veze. O tome koliko je susret takve vrste potreban govori i podatak da je ovogodišnje izdanje Weekend Medie privukao više od četiri tisuće sudionika, 550 novinara, 350 studenata s relevantnih fakulteta i 120 utjecajnih govornika iz cijeloga svijeta. Klasično, kao i za prošlih edicija ni ovaj deveti po redu Weekend nije službeno otvoren pozdravnim govorom ili presijecanjem vrpce.

Tradicionalno, u različitim je dvoranama, nažalost i istovremeno, ponudio program po sistemu za svakog ponešto.  Dva su predavanja možda i najviše bila u žiži interesa - predavanje Shawna Pecasa Costnera, bivšeg potpredsjednika izdavačke kuće Def Jam i insajdera iz američke glazbene industrije, te "domaćih" snaga Predraga Grubića, Korada Korlevića, Borisa Jokića i Josipa Tice koji su održali atraktivni panel na temu "Obrazovanje i budućnost".

 I tijekom današnjeg dana u više festivalskih dvorana, nažalost opet s uhodanim rasporedom koji u isto vrijeme nudi tri različita i jednakovrijedna događaja, valja dobro izabrati. Hoće li to, primjerice s početkom u 11.15 sati biti razgovor "One on one" Davora Tomaškovića i Zorana Šprajca na temu koje su vještine i znanja potrebna za vođenje velikih kompanija, "Globalni trendovi"  o kojima će govoriti John Bradly (BAT), Martina Ćurić (Schmeider Eletric, Dubai), Vesna Vlahović-Dašić (The Coca -Cola Company) i Roberto Giugliano (Heineken Hrvatska) ili će to ipak biti predavanje direktorice tvrtke "Great Place to Work" iz Australije, Zrinke Lovrenčić, koja će govoriti o modelu koji kompanijama pomaže da stvore "sjajno mjesto" za rad zaposlenika istovremeno podižući vrijednost za vlasnike. Također, i poslijepodnevni su sati bogati događanjima i zanimljivim predavanjima poput tema - "Digitalni haos", "Gola istina iz Švedske", "Politički savjetnici ili lobisti: pogled u profesionalnu globalnu industriju" i drugim. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter