Weekend Media Festival najveći festival komunikacija

Festival pripremaju Nikola Vrdoljak, Tomo Ricov, Aleksandra Kolarić i Davor Bruketa (A. POKRAJAC)
Festival pripremaju Nikola Vrdoljak, Tomo Ricov, Aleksandra Kolarić i Davor Bruketa (A. POKRAJAC)

Od 20. do 23. rujna u staroj tvornici duhana u Rovinju održat će se peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija. Očekuje se dolazak više od četiri tisuće domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR profesionalaca.

Festival i ove godine dovodi niz vrlo uglednih predavača i panelista iz regije, ali i iz svijeta. Tako će o budućnosti vijesti i demokracije govoriti Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa.

Multimedijski producent Gabriel Dance pet je godina vodio projekt NYTimes.com, a danas je interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku. Elokventni 30-godišnjak iz Colorada pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Svoj će entuzijazam pokušati prenijeti i na publiku u Rovinju, na predavanju čiji je naslov "Umjetnost i znanost interaktivnih vijesti".

Internetske igrice su globalna industrija vrijedna sto milijardi američkih dolara. Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije uvjeren je da u toj industriji itekako ima mjesta za regionalne igrače iz jugoistočne Europe.

Weekend Media Festival ove se godine predstavlja i novim formatom Hard Talk, koji će ugostiti Aleksandra Tijanića i Gorana Milića. Gost Hard Talka je i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe. Novi format na ovogodišnjem Weekendu je i "Pogled preko plota", koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije tijekom prošle godine te "Dvoboj", u kojem će stavove sučeliti ključni akteri medijske scene Hrvatske.

U bogatom programu panel rasprava ističu se "Mit o TV rejtingu", "Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?" i "Gdje se događa novinarstvo?". Weekend je već tradicionalno postao mjesto predstavljanja novih projekata pa se tako najavljuje predstavljanje regionalnog medijskog projekta "Biznis plus", a među njima je i projekt "Istra na društvenim mrežama".

Uz vrhunska predavanja, panel-rasprave i prezentacije, Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju. Glazbeni program ovogodišnjeg Weekenda bogatiji je no ikada. U Rovinj uz ostale stižu Partibrejkersi, Pips, Chips&Videoclips i Rambo Amadeus. (Aldo POKRAJAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter