Weekend Bike&Gourmet tour 22. i 23. listopada

Cijena za jedan dan po osobi iznosi 250 kuna, a za dva dana 460
Cijena za jedan dan po osobi iznosi 250 kuna, a za dva dana 460

Drugu godinu za redom u organizaciji Turističke zajednice Rovinj, Udruženja obrtnika i hotelijersko ugostiteljske kuće Maistra, Rovinj će biti domaćin Weekend bike & Gourmet toura, koji će se održati 22. i 23. listopada. Tijekom dvodnevne avanture biciklisti će imati priliku ispedalirati 89 kilometara (47 prvog, odnosno 42 kilometara drugog dana), a na svom putu i na "kontrolnim točkama" degustirati najbolju sezonsku hranu i pića.

Za sve uzraste

- Riječ je o rekreativnoj biciklijadi koja domaćim i stranim gostima osigurava uživanje u krajoliku, odličnoj gurmanskoj ponudi i druženju. Na svom putu biciklisti će kušati istarske delicije, uživati u vinima i uljima podneblja kao i miomirisima aromatičnog bilja, poručila je na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač. Više o trasama i naporima biciklista koji će dva dana za redom voziti više od 40 kilometara ne bi li se nagradili delicijama, dao je Boban Memedović, voditelj biciklista. Trase nisu zahtjevne ni teške, ima dosta pauza te su rute primijenjene svim uzrastima.

- Oba dana startaju u 10 sati s parkirališta sportskog centra Hotela Eden i jedino na što se treba obratiti pažnja, ukoliko je riječ o osobnim biciklima da one budu pripremljene, kao uostalom i osigurana sva sportska oprema, poručio je Boban Memedović.

O onom slatko-slanom dijelu biciklijade govorio je Marino Deković, predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj, koji je najavio i poimence predstavio ugostiteljske objekte u kojima će se biciklisti moći okrijepiti. Riječ je o sedam odmorišta koji će ponuditi  specijalitete kuće.

- Prvo odmorište bit će četrnaest kilometara od Rovinja na vidikovcu Limski kanal gdje će bicikliste s hladno-slatkim buffetom dočekati restoran Brancin i njegovi djelatnici. Slijedeća gurmanska postaje je Golaš, konkretno vinarija San Tomasso u kojoj će se uz vina domaćina guštat i u istarskoj maneštri s bobićima. Slijedi i zaustavljanje u baljanskoj uljari "Grubić" u kojoj će se degustirati četiri vrste maslinovog ulja ali i vidjeti način prerade. Posljednje odmorište je na stanciji Cernibecco- agroturizam Bevanda gdje će se okončati subotnje pedaliranje, a kao nagrada za trud bit će poslužena palenta s junetinom, najavio je predsjednik rovinjskih obrtnika, dodavši i da drugi dan, a na tragu kvalitetne ponude delicija neće biti skromniji.

- Konkretno, prva stanica nedjeljne biciklijade bit će u Putinima - pizzeria Allegria  s ponudom domaćeg kupusa s kobasicom i ombolom, slijedi i zaustavljanje na najmirišljavijem dijelu trase u Pižanovcu na Histria Aromatici, gdje će se poslužit domaći pljukanci s pancetom, rokulom i kaduljom, uz domaći kolač od palente i naranče, te naposljetku i zadnja stanica dvodnevne biciklijade Sarizol - stancija Collis, koja se predstavlja s ponudom biftek tartara, pršutom, sirom, carpaccoom od tune, domaćom skutom… najavio je Marino Deković.

Više riječi o mogućnosti sudjelovanja na 2. weekend bike&gourmet touru dala je predstavnica Maistre, Sandra Bravar kazavši da se prijave mogu izvršiti u Hotelu Eden. Uz cjenik, koji primjera radi u slučaju dvodnevne biciklijade s uključenim smještajem i kotizacijom u dvokrevetnoj sobi iznosi 720, odnosno 510 kuna za jedan dan, Bravar je naglasila da je cjenik baziran i bez smještaja pa za jednodnevno bicikliranje i uživanje u gurmanskim specijalitetima po osobi iznosi 250 kuna , odnosno 460 ako su uključena oba dana.

- Također, djeci do 12 godina osiguran je popust od 50 posto cijena. Za sve koji to žele osigurali smo i mogućnost najma električnih bicikla po cijeni od 76, odnosno 110 kuna, rekla je Sandra Bravar. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter