Eduardo seli u Ukrajinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema pisanju ukrajinskih medija, hrvatski reprezentativni napadac Eduardo Da Silva sutra bi trebao postati clan ukrajinskog prvaka «Šahtara». Eduardo sutra treba obaviti lijecnicki pregled, a potom i potpisati ugovor.

Rinat Ahmetov, celni covjek bogatog ukrajinskog nogometnog kluba, navodno je za hrvatskog reprezentativca iskeširao iznos od 7,5 milijuna eura, dok bi Eduardo u redovima «Šahtara» godišnje trebao zaradivati izmedu 2.5 i 3 milijuna eura što je otprilike iznos koji je primao i dosad u londonskom «Arsenalu».

Iako je prije samo nekoliko dana menadžer «topnika» Arsene Wenger izjavio kako Eduarda i dalje vidi u svojim buducim planovima, nakon dolaska francuske nade Chamakha postalo je jasno kako za hrvatskog centarfora ima sve manje mjesta u redovima «Arsenala».

Hrvatski reprezentativni napadac je pocetkom srpnja 2007. iz Maksimira za iznos od 24 milijuna eura sletio na Emirates stadion. No, Eduardo se nikad u potpunosti nije oporavio od teškog loma noge u veljaci 2008. godine kada mu je brutalnim startom s leda branic «Birminghama» Martin Taylor slomio fibulu lijeve noge.


Podijeli: Facebook Twiter