Eduardo: Moramo osvojiti sva tri boda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči leta za Skoplje hrvatski reprezentativci nudili su umjereni optimizam, protkan najavama o jurišu na sva tri boda u Areni Filip II. Makedonski. Konkretno rečeno, svi uvažavaju kvalitetu suparnika i tvrde da ih sutra očekuje jedna od najtežih utakmica u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

- Naša dosadašnja iskustva iz Makedonije nisu bila jako dobra, ali sad smo odlično trenirali. Spremni smo na sve što nas tamo može dočekati, a naš glavni cilj su tri boda. Vjerujem da ćemo to i ostvariti, poručio je Josip Šimunić.

Njegov donedavni suigrač iz Dinama, Milan Badelj, posebno se veseli punom stadionu.

- Za mene je svaka utakmica hrvatske reprezentacije nešto uistinu posebno. Čuo sam da Makedonci najavljuju paklenu atmosferu, a to mi je super. Na kraju krajeva, puni stadioni su ono zbog čega se igra nogomet. Stoga mislim da to može biti samo plus za nas. Nadam se da će Makedonci igrati otvorenije nego prije mjesec dana u Zagrebu. No, očekujem utakmicu u kojoj ćemo mi dominirati. Naravno, moramo biti oprezni i paziti na kontre, u kojima su ubojiti, istaknuo je Badelj.

Na zadnjoj presici u Zagrebu Igor Štimac istaknuo je da ima slatke brige zbog odlične forme svih igrača te da zbog toga još uvijek nije siguran koga će poslati na teren od prve minute. Prije ukrcavanja u avion reprezentativci su potvrdili da izbornik nije ništa skrivao.

- Nismo razgovarali o sastavu, to ćemo napraviti nakon zadnjeg treninga u Skoplju. Vidim da se Makedonci hrabre i prijete nam, ali mi tamo idemo po tri boda. Nadam se da ćemo se vratiti kući sretni i zadovoljni. U odnosu na prvu utakmicu s Makedonijom, naša velika prednost je puno bolja forma velikog broja igrača. Kroz proteklih mjesec dana mnogi su se digli i zato vjerujem da ćemo tu utakmicu riješiti onako kako znamo, objasnio je Ivan Perišić.- Očekuje nas jedna od najtežih utakmica u ovim kvalifikacijama. Svi želimo otići na svjetsko prvenstvo, a to znači da u Makedoniji moramo osvojiti ta tri boda. Imamo fantastičnu atmosferu u svlačionici i svi smo spremni dati sve od sebe za pobjedu, zaključio je Eduardo. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter