Eduardo: Bolji smo od Irske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinj je prva, ali iznimno važna faza zajednickih priprema hrvatske nogometne reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo. Premda na prvi pogled izgleda još daleko prvi nastup protiv Irske (10. lipnja) na EP-u, izbornik Slaven Bilic ovih dana želi neke igrace regenerirati i osvježiti, a druge podvrgnuti dodatnom stjecanju kondicije.

Upravo je Eduarda da Silvu, koji se danas zajedno s Ognjenom Vukojevicem u Rovinju obratio novinarima, ozljeda udaljila s terena posljednja dva mjeseca i najviše radi na stjecanju kondicije.

"Puno sam radio na fizickoj spremi. Najvažnije je da sam zdrav premda mi uistinu nedostaje utakmica. No, do Europskog prvenstva ima još dvadesetak dana i do tada cu, nadam se, biti spreman", istaknuo je Eduardo i dodao da je svaka utakmica, pa i prijateljska, "prica za sebe".

"Idemo korak po korak. Najprije treba odraditi dobro prijateljske oglede s Estonijom i Norveškom, a zatim cemo znati gdje smo i poceti razmišljati o utakmicama na Euru", kazao je Dudu. Govoreci o favoritima prvenstva, naglasio je da su Italija i Španjolska ne samo favoriti skupine u kojoj je Hrvatska, nego i cijelog prvenstva.

"Na svakom prvenstvu neka reprezentacija iznenadi. Nadam se da cemo ovoga puta to biti mi. Od iznimne je važnosti prvi susret protiv Irske koja je jako dobro posložena reprezentacija te ima vrhunskog trenera. No, mi smo bolji što cemo i dokazati" - porucio je Eduardo da Silva.

Ognjen Vukojevic rekao je da se u Ukrajini na svakom koraku osjeca duh Eura. "U osam dana odigrat cemo tri utakmice. Spreman sam dati sve od sebe i vjerujem da Hrvatska može ostvariti dobar rezultat," kazao je Vukojevic koji takoder Španjolsku smatra jednim od glavnih favorita prvenstva.

"Što se nas tice, mislim da je sve otvoreno. Prodemo li skupinu, pitanje je gdje nam je kraj. Irska je kljuc našeg uspjeha", zakljucio je Vukojevic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter