Edo Osmić najbolji pizzaiolo s Labinštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izuzetnih je pola godine iza Ede Osmića, nagrađivanog pizza majstora, zaposlenog u Pizzeriji Napoli u Labinu. Krajem veljače na 3. otvorenom prvenstvu Istre za najboljeg pizza majstora održanom u Poreču, u sklopu 32. Promohotela, osvojio je drugo mjesto, a u travnju na Mainardi Pizza cupu Istra 2017. uvjerljivo je pobijedio s najviše glasova i time zaslužio odlazak na Svjetsko prvenstvo u Napulj. Prošlog je mjeseca, dakle, Edo imao priliku odmjeriti "snage" s kolegama iz cijelog svijeta i to u Italiji, kolijevci pizze.

- Sama činjenica da se uspio plasirati na takvo natjecanje velik je uspjeh i puno znači, a još kada je riječ o našem pizzaiolu, zadovoljstvo ne može biti veće, veli nam Vanessa Kerin, vlasnica Pizzerie Napoli. "Edo se natjecao u konkurenciji 850 pizza majstora iz cijelog svijeta i već odlazak na takvo natjecanje je ogroman uspjeh, a osvojiti 128. mjesto u takvoj konkurenciji, u kolijevci pizze, fenomenalan je rezultat. Želi raditi na sebi i usavršavati se, što nas izuzetno raduje i svakako ćemo ga podržati", dodaje Kerin.

Edu smo posjetili na radnom mjestu, po povratku s velikog natjecanja. Za njegovim omiljenim pultom, za pripremu pizza, i dalje stvara kreacije.

- Dojmovi su se slegli. Bogatiji sam za jedno veliko iskustvo. Ambicije i planovi su mi veliki, no ne bih otkrivao detalje. Zahvalio bih Pizzeriji Napoli što su mi velika potpora i prate me na svim mojim natjecanjima", poručio je Osmić. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter