Edo Maajka veceras u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veceras, s pocetkom u 22 sata i uz cijenu ulaznice od 30 kuna, u Seashplash klubu na tvrdavi Punta Christo u Štinjanu nastupa Edo Maajka. Ovo je drugi zakazan nastup Ede Maajke u ovom ljetnom klubu, nakon što je prije tri tjedna, 11. lipnja, morao otkazati koncert (s Kandžijom) zbog nimalo bezazlenog zdravstvenog problema - ukocenja vrata.

Edo Maajka (roden 22. prosinca 1978. u Brckom, BiH) danas živi i radi u Zagrebu. Dolaskom u Zagreb dobiva ponude od nekoliko izdavackih kuca i potpisuje za Menart, ciji je izvodac i danas. Njegov prvijenac "Slušaj mater" izlazi 2002. i Edo postaje najbolji newcommer te godine na podrucju Hrvatske i BiH, ali odlicno je prihvacen i na prostorima Slovenije, Srbije i Makedonije.

Svojim drugim albumom "No Sikiriki" Maajka potvrduje status jednog od najboljih MC-ja Balkana. Nastupa s pratecim bendom Lexaurini ili s DJ-em Soulom, DJ-em Olidobolli, u skoro svim gradovima bivše Jugoslavije i po mnogim europskim klubovima i festivalima. Treci album "Stigo cumur" donosi mu, kao i prethodna dva, mnoštvo nagrada i pohvala u medijima. S njim suraduju prvaci srpske hip-hop scene Sky Wikluh, Ajs Nigrutin, Timbe te Marchello i Bassivity ekipa.

Pjesme mu govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima uopce, hip-hopu, grafitima u maniri storytellinga, reprezenta pa i battlea. Nakon toga objavio je još album "Balkansko a naše" te, za sada, posljednji "Spomen plocu" uživo s bendom. Trenutno dovršava materijal za novi album koji izlazi uskoro. Na ovom nastupu, kao i mnogima dosad, pratit ce ga Frenkie i DJ Soul. (Zoran ANGELESKI)


Sutra Hartera party
Sutra navecer, uz besplatan ulaz, na istoj tvrdavi održat ce se Hartera party od 22 do 4 sata ujutro. Promotivni je to dogadaj koji ce najaviti 7. Hartera festival koji ce se od 14. do 16. srpnja održati tradicionalno u bivšoj tvornici papira u Rijeci. Dosad su potvrdena imena Trentemoller LIVE, Hercules and Love Affair, James Holden, Brodinski, Photek, Pearson Sound, Hudson Mohawke, Feadz...

Sutra u Puli, uoci rijecke Hartere, nastupaju Boo Dale, inace kreator elektronickog party stagea na Hartera festivalu, te Sinycal, progressive house DJ koji je emigrirao iz Hrvatske u Ameriku 1990. godine, a trenutno živi u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter