Edo Maajka nije došao - ukocilo ga!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnji je hip-hopsplash vecer u Seasplash Summer Clubu na tvrdavi Punta Christo, novom pulskom bastionu ljetnih zabava i koncerata, bio uskracen za glavno ime veceri - Edu Maajku.

Najpoznatiji hip hoper i sve poznatiji osjecki reper Kandžija trebali su zajedno nastupiti u dvosatnom programu, no neugodan zdravstveni razlog sprijecio je Maajku da nastupi pred pulskim, ali i fanovima iz drugih sredina, a bilo je i desetak naših gastarbajtera s njemackom registracijom.

"Ukocio mi se vrat, pocelo je još dan uoci koncerta; mislio sam da ce proci, ali na dan koncerta me apsolutno ukocilo. Sad mi je još gore, a kažu mi da ce trajat još dva-tri dana", kazao nam je Maajka u telefonskom razgovoru.

"Žao mi je, trebalo je to biti zajednicki pulski nastup Kandžije i mene. Sad mi je još gore, ali dolazim ponovno u Pulu na istu tvrdavu za dva i pol tjedna, u petak, 1. srpnja, i to u pojacanom sastavu s Frenkijem i Dj-om Soulom", rekao je Maajka, dodajuci da se ukocio vjerojatno zbog toga što nije trenirao dva mjeseca.

- Trcim i idem na boks. Ono, trcim i vani, ali i u neboderu, na 11. kat. A boks mi je vrhunac tjelovježbe. Tih sat vremena me totalno opusti i smiri. Dolazim u zagrebacki boksacki klub Koloseum, imamo super trenera Davora, tip fakat zna svoj posao; ima nas puno amatera, ali i profesionalaca, kazao nam je Maajka.



Bez njega, sav je prostor i udarno koncertno vrijeme pripalo Kandžiji koji je u jednosatnom nastupu potvrdio da slovi za najvecu nadu i novo udarno ime hip-hopa na ovim prostorima. Nakon kraja koncerta, u 2 sata ujutro, krenuo je put Madarske na novi koncert za tamošnje Hrvate. Kaže da je upravo dovršio drugi album i da je u studijskom podrumu zbog toga i pustio bradu.

Samouvjereno, duhovito i bez glazbene podloge na kraju nastupa Kandžija u jednom dahu recitirao jednu od novih pjesama u kojoj glavni lik, nogometaš treceligaškog nogometnog kluba iz Baranje ugleda nju, misleci da se radi o manekenki, a ona, obicna lokalna hostesa istodobno u njemu vidi nogometaša koji igra u Italiji.

Tek u tom mirnom citiranju bez pjevanja i matrice i oni manje upuceni mogli su osjetiti ogroman Kandžijin potencijal, divnu spontanost na koju se vrlo rijetko nailazi na našoj sceni, ali i izravan, a profinjen socijalni senzibilitet i, prije svega, raskošan duh. Najviše se, dakako, plesalo i pjevalo uz glavni njegov hit "Jelena".

Za uvod u vecer pobrinuli su se domace hip hop snage - odlican, energican D.E.M. Crew iz Vodnjana (predstavivši ovaj put i novu pjesmu "Mali lav") te Kwasou iz Pule. Program je zakljucio jako dobar osjecki DJ Oli Dobolli. (Piše Zoran ANGELESKI; Snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter