Edo Maajka i puna Portarata


Šator na Portarati bio je premali da bi se u njega natisnuli svi koji su sinoć željeli čuti Edu Maajku koji se pak trudio što više animirati publiku svojim duhovitim i angažiranim rimama te rap ritmovima. U Pulu je na RockTaratu (koja je tu večer postala RapTarata) došao praćen MC Frenkijem i DJ Soulom te je publici osim prokušanih hitova i ponudio i pjesme s novog albuma "Štrajk mozga" za koji im je predložio da ga skinu s neta.

Jedna od tih novih pjesama zove se "Ratatata", tek toliko da se ne zaboravi da ovaj tvrdokorni reper ne misli odustati od svojih eksplozivno kritičkih tekstova kojima nastavlja pucati po establišmentu. I kada se radi o tome, osim banaka i korumpiranih političara posebno su mu omiljena tema korumpirani policajci, a udario je i po Facebooku koji mu je "oteo jarane". No, nije Edo toliko krajnje ozbiljan da se ne bi mogao šaliti i na vlastiti račun pa se tako ispričao i zbog svoje "Justin Bieber" frizure.

No dosta je vremena potrošio da bi publiku navukao da mu pruži feedback kakav je želio te je prvo pretpostavio da je to zbog toga što je Pula grad punkera, a onda kazao da su možda trebali donijeti i jednu gitaru. Publika možda i nije bila najživlja u početku, ali bila je Edi vjerna do kraja. Ključni trenutak koncerta po pitanju komunikacije trojca na bini i publike u šatoru i oko njega dogodio se kada je Edo uspio prisutne natjerati da viknu: "Mater vam jebem!" nakon čega je u istom stilu i sa sličnim porukama uslijedila "Saletova osveta" koja na njegov način upozorava: "sve se vraća i sve se plaća".

Uslijedile su "Pržiiiii", "Prikaze", "Fuck the police" i "Bomba" kao nastavak te, društvenom kritikom i ironijom nabijene priče zbog koje se atmosfera do kraja zagrijala. Da sve bude u njegovom beskompromisnom stilu, bis je završio pjesmom "Ožeži" s prvog albuma, a Edo Maajka i društvo zbilja znaju raspaliti. Kod njega na svu sreću nema štrajka mozga te i dalje razmišlja pametno i prilično slobodoumno.

Kako pronicljivo zaključuje u pjesmi "No sikiriki" s kojom je službeni dio koncerta završio, "cijelu životnu konstrukciju treba promijenit'" što bismo za ovu priliku mogli uzeti kao savršenu novogodišnju odluku. (Napisao i snimio M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter