Edo Maajka i Gibonni u utrci za Best Adria Act

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Edo Maajka, Gibonni, Gramophonedzie, Leeloojamais i Negative izvodaci su iz regije koji ce se natjecati u finalnoj utrci za nagradu Best Adria Act, odnosno u kategoriji Najbolji regionalni izvodac na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada 7. studenoga u Madridu.

Glasanje za Best Adria Act pocelo je u ponedjeljak na adresi mtvema.com i trajat ce do 15. listopada, kada ce se znati pobjednik.

Poznat kao jedan od prestižnih muzickih dogadaja u svijetu, ovogodišnji MTV EMA spektakl održat ce se u Madridu u sportskom kompleksu Caja Magica. Madrid je odabran kao grad-domacin zbog svoje živahne i napredne muzicke scene, kao i zbog toga što se, zahvaljujuci njegovu modernom, kozmopolitskom stilu i otvorenom te strastvenom karakteru u glavnom gradu Španjolske svi osjecaju kao kod kuce.

Uz Gibonnija i Edu Maajku, za MTV-jevu nagradu Najbolji regionalni izvodac nominirani su i clanovi srpskog benda Negative, te Marko Milicevic, poznatiji kao Gramophonedzie, dok su slovenski predstavnici clanovi pop benda Leellojamais.

Nagradu za najbolji regionalni bend prošle je godine dobila hrvatska grupa Lollobrigida. (D. BAUK/Novi list)

Lady Gaga i Katy Perry po pet nominacija

Po pet nominacija na ovogodišnjem MTV Europe Music Awardsu, koji ce se održati u nedjelju 7. studenoga u madridskom sportskom kompleksu Caja Magica, imaju Lady Gaga i Katy Perry.

Obje americke pop zvijezde nominirane su u kategorijama za najbolju pop izvedbu, najbolju pjesmu, najboljeg ženskog izvodaca i u kategoriji najboljeg video-spota. Lady Gaga nominirana je u kategoriji najboljeg izvodaca uživo, a Katy Perry u kategoriji "najbolje svjetske scenske izvedbe".

Reper Eminem nominiran je u cetiri kategorije: za najbolju pjesmu, najboljeg muškog izvodaca, najboljeg hip-hopera i u kategoriji najboljeg video-spota, što ga je snimio u suradnji s Rihannom (Love the Way You Lie). (H)


Podijeli: Facebook Twiter