Edo Maajka dolazi na Seasplash

Edo Maajka
Edo Maajka

Još bogatiji Seasplash lineup najavili su organizatori festivala koji će se na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo održati od 21. - 24. srpnja.

Naime, kako ističu organizatori iz Pozitivnog ritma na Seasplash dolazi još izvođača, a predvodi ih Edo Maajka.

- Najveća hip-hop glava Balkana i najprepoznatljivije ime gotovo cijele bivše Jugoslavije, vraća se na staro mjesto zločina! Uz njega vraćaju nam se i Bamwise, vrsni zagrebački dub kolektiv, koji nas dolaze inspirirati na razmišljanje i djelovanje u svome životu, ističu organizatori.

Odgovorno slušanje i djelovanje

Dok Edu Maajku ne treba posebno predstavljati, Bamwise su šesteročani bend iz Zagreba. Riječ je o petero glazbenika i VJ umjetnici koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu.

Među ostalim novitetima su, između ostaloga, Dub Engine, energični Talijani u svojoj standardnoj live formaciji. Dolaze i slovenski Dubtafari Sound, bosanski Zenicafaria Sound, Roots Doughter i RiddimBwoy, te Funk Guru iz Zagreba.

Originalna muzička ekspresija

Dub Engine je talijanski live/studio projekt koji su 2009. godine pokrenuli Tux (producent, efekti) i Sabry (vokal, synth). Žestoki bass i synth, beskrajni delayevi, i podrhtavanja, njihov su zaštitni znak, a glazba im je obojana različitim muzičkim žanrovima, od roots reggaea, do njihovih elektroničkih potomaka stepper duba, junglea i dubstepa. Britanski i francuski dub nove ere zaslužan je za njihov psyho-steppa stil. Njihova orginalna muzička ekspresija spaja vokal, efekte i bass linije u eksplozije psihodeličnog zvuka. Objavili su Irie On Air 2010. godine s osam  pjesama putem CC licence, pojavljuju se na nekoliko kompilacija, a sa svojom pjesmom Rude Boy, u 2011. godini, za Dubatriation, izdali su svoj prvi 7″ vinil.

Kroz suradnju s Bassive, soundsystem culture kolektivom, Seasplash će na ovogodišnjem izdanju predstaviti i presjek recentne austrijske bass scene.

Dostupne jednodnevne te vikend+ ulaznice

Osim festivalskih ulaznica u prodaju su puštene i jednodnevne te vikend+ ulaznice (vrijede za vikend; petak i subotu i još jedan dan po izboru tj. četvrtak ili nedjelju). Dostupne su putem sustava Entrio i to na webu ili na nekom od prodajnih mjesta navedenog sustava. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter