Edo Kos razoružao atentatora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poreckog dogradonacelnika i clana IDS-a Edu Kosa nepoznati napadac pucao je iz vatrenog oružja u dvorištu obiteljske kuce u Hrastovoj ulici u Kukcima kraj Poreca u srijedu oko 21.30 sati. Kos je iz pucnjave izašao neozlijeden a atentator je uspio pobjeci.

Nepoznati atentator je Kosa sacekao u zasjedi u dvorištu obiteljske kuce u Kukcima. Kos se vratio kuci oko 21.30 sati a prilikom izlaska iz automobila prišla mu je nepoznata osoba, uperila pištolj u njega i ispalila hitac promašivši ga. Prva reakcija Kosa je bila da je atentatora udario torbom prilikom cega je napadacu ispao pištolj a potom se Kos dao u potjeru za atentatorom koji je pobjegao na ulicu. Stotinjak metara je trcao za njim u nadi da ce ga uloviti, ali bezuspješno, a potom je odustao i sklonio se te je nazvao policiju.

Policija je u velikom broju odmah došla na mjesto dogadaja i postavila policijske blokade s dugim cijevima na svim raskrižjima i kružnim tokovima u okolici. Kos je odveden do porecke policijske postaje da bi dao izjavu i da bi se pregledali eventualni ostaci baruta na odjeci. Na mjesto dogadaja se u pratnji policije vratio oko 2 sata ujutro.



Još vidno potresenog pitali smo ga je li vidio lice atentatora i nagada li zbog cega je napadnut i umalo ubijen. Kazao je da lice napadaca nije vidio, a vjeruje da se radi o nastavku price iz 2006. godine kada mu je pod automobil postavljena bomba na parkiralištu porecke gradske uprave.



- Nisam ga vidio jer je bio mrak, ali sam ga, nakon što je pucao u mene, udario torbom koju sam izvukao iz automobila i uspio ga razoružati. Atentatoru je ispao pištolj i poceo je bježati, a ja sam potrcao za njim nekih stotinjak metara ali ga nisam uspio sustici. Nisam razmišljao u tom trenutku. Vjerujem da je to nastavak od postavljanja eksploziva ispod mog automobila u listopadu 2006. godine, kazao nam je Kos. Kaže da se atentator sakrio pored zida garaže i cekao povoljan trenutak za napad.

Podsjetimo da je 18. listopada 2006. godine dignut u zrak automobila Eda Kosa na parkiralištu iza zgrade porecke Gradske vijecnice. Policija je tada za postavljanje eksplozivne naprave ispod automobila sumnjicila Miru ?urica zvanog Bombaš iz ?akova, koji je nedugo nakon eksplozije uhicen na Tunelu Ucka.

Djelatnici kriminalisticke policije su nocas u dvorištu obavljali ocevid a u pomoc su radi osvjetljavanja dvorišta i kuce pozvali vatrogasno vozilo, dok je na polovici Hrastove ulice bila postavljena policijska traka radi ogranicenog kretanja. Policija je nakon 02.00 sata prekinula ocevid do jutra, ali je cijelu noc cuvala kucu Eda Kosa.

Prema neslužbenim informacijama, nepoznati napadac pucao je iz pištolja srpske proizvodnje Crvena zastava kalibra 7,65 milimetara, a nije poznato da li je u Kosa ispalio samo jedan ili više metaka. Ocevid ce utvrditi koliko je hitaca ispaljeno i temeljem pronadenih cahura na poprištu.



Od susjeda koji bi mogli posvjedocili o dogadaju nismo uspjeli nikoga naci jer ili ne žele izaci iz kuce ili nikoga nema doma.



U cetvrtak ujutro na raskršcima i kružnim tokovima nije bilo policijskih blokada. Nakon pucnjave pokrenute su vece policijske snage a korišteni su i policijski psi za traganje za napadacem. Policija još nije dala niti jednu službenu izjavu, niti je poznato jesu li istražitelji nekoga vec doveli na ispitivanje.

Motiv napada još nam nije poznat, iako vec kruže price da se radi o osobnom obracunu, a ne politickom ili poslovnom razracunavanju.


Podijeli: Facebook Twiter