Edo Fantela novi izbornik HJS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Edo Fantela, trener trofejnog dvojca Fantela/Marenić, imenovan je novim predsjednikom Vijeća za natjecanje Hrvatskog jedriličarskog saveza, odnosno novim izbornikom, odlučeno je na prvoj sjednici Izvršnog odbora kojeg predvodi nova predsjednica HJS-a Ana Mrak Taritaš.

"U sljedećem četverogodišnjem razdoblju apsolutnu pozornost posvetit ćemo kadetima i juniorima jer smatramo da je loše stanje u tim dobnim uzrastima. Na Olimpijskim igrama smo lani imali 12 sportaša, a istovremeno na Svjetskom juniorskom prvenstvu Svjetskog jedriličarskog saveza (ISAF Youth) smo imali samo dvoje. Taj trend moramo zaustaviti, moramo potaknuti klubove da ponovno ulažu u rad s mladima, mi smo tu da ih koordiniramo i motiviramo, da im pomognemo. A rad s vrhunskim sportašima u olimpijskim disciplinama ide svojim putem, oni rade po svojim programima i tu nema problema", izjavio je novi izbornik.

Pred hrvatskim jedrenjem puno je novih izazova. Samo ove godine hrvatskim jedriličarima predstoji mnoštvo međunarodnih nastupa, svjetska i europska prvenstva za sve uzraste u svim klasama, odnosno za olimpijske discipline Svjetski i Europski kup, Mediteranske igre i testna regata u Španjolskoj, u rujnu u Santanderu, gdje će se 2014. jedriti za 50 posto olimpijskih normi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter