Editors zvali Jonathane na svirke u Ljubljani i Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski dark indie sastav Editors pozvao je riječki Jonathan da nastupe s njima na dva regionalna koncerta koja će odsvirati 1. prosinca u ljubljanskom Kinu Šiška te dan kasnije u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Prošlogodišnja svirka prije Editorsa u Zagrebu bila je definitivno jedan od prijelomnih momenata u dosadašnjoj karijeri Jonathana. Prvi nastup pred većim brojem ljudi bendu je donio izrazito veću fan bazu i podršku medija te evidentnu naklonost britanskih kolega. Nešto više od godinu dana kasnije Jonathan iza sebe ima izuzetno uspješnu sezonu koju planira zaokružiti koncertima u Zagrebu, Rijeci i Puli te se okrenuti novom albumu planiranom za proljeće. Taj plan je "pokvaren" pozivom britanske indie rock petorke Editors da im se pridruže na nastupima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Editors u regiju dolaze u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju novi album "In Dream". Peto studijsko izdanje su sami producirali, a po izlasku su dobili pohvale za sjajnu produkciju i odvažnost, a materijal je okarakteriziran kao jako zreo i najraznovrsniji do sada. Po riječima frontmena Toma Smitha, na albumu "In Dream" željeli su pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna. Od početne sanjive, elektronske "No Harm", orkestralne i dramatične "‘Salvation", prekrasne "At All Cost" koja pokazuje zrelost u tekstovima, trijumfalne "Marching Orders" sve do "Ocean of Nights" koja je sanjiva uz piano, "Life Is A Fear" koja nabijena synthovima progovara o životnim težnjama ili pak "Our Love" koja je electro-pop, novi album je atmosferičan, tekstualno i vokalno jak, odvažan, praćen elemetima popa i elektronike.

Editors su nastali 2002. u engleskom Staffordu i nakon samo tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. (D. Ba.)


Podijeli: Facebook Twiter