Edinburgh - grad dobrih vibracija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko se razumije u povijest umjetnosti, u Edinburghu ce pronaci svoj mali raj, tko voli "pitku pintu", osjecat ce se slicno. Tko voli samo šetati po gradu i tražiti zanimljivosti, ne može promašiti. Edinburgh nudi sve.

Grad puca od bogate povijesti, a panoramom dominira Edinburgh's Castle. Teško je definirati kada je dvorac nastao, no najcešce se spekulira s drugim stoljecem poslije Krista. Danas je to jedan golemi muzej, odakle puca najljepši pogled na grad i njegovu morsku obalu.

Pubove u Britaniji ne treba posebno predstavljati, oni su neupitni dio urbane kulture i nude pregršt domacih pivskih uradaka. No i kreativniji od tragaca za dnom krigle doci ce na svoje.

Vec 62 godine Edinburgh pažljivo gaji tradiciju najveceg ulicnog festivala na svijetu. Dvije godine nakon Drugog svjetskog rata osnovali su festival s ciljem velicanja ljudskosti u ta sumorna vremena. Škotima nije puno trebalo da objerucke prihvate zabavu i tako je iz godine u godinu festival postigao svjetski rekord u broju ulicnih performansa. Grad okupan vjetrom (uvijek) i kišom (gotovo uvijek) srdacno prima svoje goste, ovdje ne morate tražiti zabavu – ona ce pronaci vas.


Podijeli: Facebook Twiter