Edidio Kodan na celu poreckog IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Edidio Kodan novi je predsjednik porecke podružnice IDS-a. Izabran je na sinocnjoj izvještajno-izbornoj skupštini kao jedini kandidat s 32 glasa. Skupštini je prisustvovalo 35 od 40 clanova, a suzdržano ih je bilo troje.

Kodan je naslijedio Eda Kosa koji je s te funkcije odstupio, a odradit ce preostali dio mandata do listopada 2013. kao clan predsjedništva.

- Imamo velik broj mladih i sposobnih ljudi, cak 25 posto mladih od 30 godina, i do redovnih izbora unutar stranke kvalitetno cemo pripremiti nove kadrove i izabrati kandidate koji ce ne samo adekvatno zamijeniti, vec ce sigurno biti bolji od nas koji smo pri kraju aktivne politicke karijere. Osim toga, cilj mi je da održimo stabilnost stranke, odnosno da nastavimo s politikom koju je dosad vodio Edo Kos, buduci da je ona donijela jako dobre rezultate, što je vidljivo i po onim izbornima, komentirao je Kodan.

Njegov prethodnik, dogradonacelnik Edo Kos ponovio je da je ostavku na polovici mandata najavio vec kad se kandidirao, prije dvije godine, prvenstveno zbog zasicenja i umora, ali je to ucinio nešto ranije i iz privatnih razloga (oružanom napadu krajem prošle godine uslijedila je stalna policijska paska). Što se ovog posljednjeg tice, istaknuo je da ima povjerenja u policiju koja radi svoj posao te da se duboko nada da ce to uskoro biti riješeno.

- Procijenili smo da ipak još nije vrijeme za generacijsku smjenu i da trenutno nemamo izgradenu mladu osobu s autoritetom potrebnim za vodenje stranke, ali je to osnovni zadatak do redovnih unutarstranackih izbora. Porecka podružnica je izuzetno jaka, broji više od 800 clanova s razlicitim interesima, i sve ih treba pomiriti. Istina je da su se s mojom ostavkom pojavile razlicite struje, ali smo uspjeli smiriti tenzije, ostali smo homogeni i skupštinu odradili za samo 41 minutu. Nastavljamo s radom kao jedinstvena stranka i to nam garantira da cemo i na sliedecim lokalnim izborima postici rezultate poput dosadašnjih, rekao je Kos.


Podijeli: Facebook Twiter