Edidio Kodan na celu poreckog IDS-a?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Edidio Kodan, aktualni predsjednik Gradskog vijeca Poreca, izgledni je novi predsjednik porecke podružnice IDS-a, stranke koja u gradu obnaša predstavnicku i izvršnu vlast.

Kodana su za tu funkciju istaknuli clanovi predsjedništva podružnice, doznajemo od njenog još uvijek aktualnog predsjednika Eda Kosa, a konacan izbor bit ce u petak na skupštini podružnice. Po stranackom statutu, kaže Kos, moguce je da bude još kandidata koji mogu biti istaknuti na samoj skupštini uz potpise pet fiducijara.

Do smjene na celu poreckog IDS-a dolazi prije isteka niti polovice mandata ovog rukovodstva. Kao što je poznato, Kos, koji je i zamjenik poreckog gradonacelnika, nedavno je dao ostavku na partijsku dužnost govoreci da mu je dosta i da se umorio.

"Ima puno mladih i pametnih i treba im prepustiti vodstvo. Uostalom, kad sam se prije dvije godine kandidirao rekao sam da sam spreman odraditi samo polovicu mandata", izjavio je Kos našoj novinarki prije dva tjedna.

Sudeci po kandidatu celništva, na celo poreckog IDS-a ipak nece mladi. Kodan je zapravo jedan od starijih clanova predsjedništva podružnice, a kao IDS-ovac u lokalnoj je, poreckoj i istarskoj, politickoj vlasti na raznim funkcijama još od polovice 90-ih.

Moguce je predlaganjem Kodana predsjedništvo reagiralo na unutarstranacke prijepore o kojima se u poreckim kuloarima povremeno cuje. Govorkalo se i da bi Kosovi partijski oponenti mogli na samoj skupštini predložiti protukandidata nekom njegovom mladem kadru. Testirajuci raspoloženje "druge strane" ucinilo nam se da se od toga odustalo. (G. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter