Edi Andreašić nudi 20 projekata za razvoj Buja

Valdi Glavičić, Norma Acquavita i Edi Andreašić (K. FLEGAR)
Valdi Glavičić, Norma Acquavita i Edi Andreašić (K. FLEGAR)

- Oslanjajući se na mnogobrojne projekte pokrenute tijekom proteklih godina, prvenstveno u smislu pripreme potrebne dokumentacije za njihovu realizaciju, sastavili smo opsežan program za razvoj Buja s više od 20 projekata. Među važnijim projektima su izgradnja poslovne zone Mazurija i osnivanje poduzetničkih inkubatora u svrhu poticanja zapošljavanja, rekao je aktualni gradonačelnik Buja Edi Andreašić, koji se uz potporu grupe građana za tu funkciju kandidira drugi put.

Među prioritetima je naveo i izgradnju niskoenergetskog vrtića, otvaranje visokoškolskog studija Centar za inovativnost, poduzetništvo i menadžment te zaključivanje pregovora za omogućavanje liječenja građana Bujštine u bolnici u Izoli. Infrastruktura je "pokrivena" projektima za izgradnju kanalizacijskog sustava za sva veća naselja te rekonstrukciju Ulice 1. svibnja u središtu Buja.

- Pokrenut ćemo reorganizaciju smještajnih kapaciteta kroz model difuznog hotela - više manjih objekata s jednom centralnom recepcijom, s ciljem sanacije ruševnih zgrada i revitalizacije starogradskih jezgri Buja i Momjana. Većina naših projekata se oslanja na mogućnosti financiranja iz EU-fondova. Uvjeren sam da mi možemo iskoristiti tu priliku jer imamo spremno već osam projekata, desetak je u pripremi, a imamo i tim sposobnih, educiranih ljudi sa zavidnim iskustvom na tim poslovima, zaključio je Andreašić.

Uz njega su kandidati za zamjenike Valdi Glavičić i Norma Acquavita (predstavnica talijanske nacionalne manjine), koji tu funkciju namjeravaju obavljati volonterski - bez mjesečnog osobnog dohotka, već s naknadom poput one vijećničke i povratom nastalih troškova prilikom obavljanja dužnosti. Građanima će se završno predstaviti u petak u starom vinarskom podrumu s početkom u 20 sati. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter