Wedding Present u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski Wedding Present, jedan od utjecajnijih indie rock sastava 80-ih godina, nastupit ce iduceg petka u Teatru &TD u Zagrebu. To ce biti njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj kojim zapocinju svoju europsku turneju.

U Zagrebu ce predstaviti aktualni album "El Rey", nastao u suradnji s legendarnim producentom Steveom Albinijem, kao i aktualnu kompilaciju remiksiranih singlova "How The West Was Won" iz 2008. godine. Svirat ce i pjesme s najhvaljenijeg albuma "Bizarro" iz 1989., na kojemu je bend prvi put suradivao s Albinijem. Zagrebackim nastupom Wedding Presenta zatvara se kultni klupski festival Žedno uho.

Grupu i dalje predvodi pjevac, gitarist i skladatelj David Gedge, jedini clan izvorne postave benda osnovanog 1985. u Leedsu. Njihova je glazba nastajala pod utjecajem bendova The Fall, Buzzocks, Gang of Four, kao i The Smithsa. U dugoj karijeri imali su 18 hitova na nacionalnim Top 40 ljestvicama u i izvan Velike Britanije; sredinom 90-ih prestaju s radom, a desetak godina kasnije Gedge osniva novu postavu s kojom djeluje i danas.


Podijeli: Facebook Twiter