Ecclestone se suočio s ključnim svjedokom optužbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije



Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone u petak se na sudu u Muenchenu suočio s njemačkim bankarom Gerhardom Gribkowskym, osuđenim da je od vlasnika Formule 1 uzeo 44 milijuna dolara i ključni je svjedok u slučaju davanja mita za što bi Ecclestone, ako bude osuđen mogao dobiti do 10 godina zatvora.

83-godišnji Ecclestone je optužen pred sudom u Njemačkoj za davanje mita Gribkowskom, a prije godinu dana je pred sudom u Muenchenu kazao kako je 2006. bio prisiljen njemačkom bankaru platiti u gotovini kako ga on ne bi prijavio britanskim poreznim vlastima, dodavši kako po njegovu mišljenju to nije bilo mito, prenosi Reuters.

Kada je Ecclestone ušao u sudnicu Gribkowsky je kimnuo glavnom i osmjehnuo mu se, a on je odgovorio na isti način. Odnos između Bernieja Ecclestonea i bivšega direktora banke Bayern LB u središtu je slučaja koji bi vlasnika Formule 1 mogao stajati posla i reputacije.

Državno odvjetništvo tvrdi da je Ecclestone favorizirao privatni equity fond CVC Capital Partners. Njemačka tvrtka Constantin Medien od Ecclestona traži 100 milijuna odštete, tvrdeći da je zajedno s još trojicom osumnjičenih namjerno snizio vrijednost Formule 1 kada je 2005. u vlasništvo ušao i CVC.

Gribkowsky je na sudu objasnio da se s Ecclestoneom sukobio pošto je Bayern LB kupio 47-postotni udjel u Formuli 1, nakon propasti Kirch Media grupe 2002. Kao najveći dioničar banka je željela smanjiti Ecclestoneovu kontrolu u poslovanju i ubrzo su se među dvojicom muškaraca razvile tenzije, kazao je bankar. No unatoč sukobima pokušao je nastaviti suradnju s Ecclestoneom. "Neslaganja i razmirice ostavili smo po strani i nastojali biti profesionalni", rekao je njemački bankar koji je pretprošle godine osuđen na osam i pol godina zatvora zbog korupcije i izbjegavanja plaćanja poreza.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter