ECA-i koncesija za pontonsko pristanište hidroaviona

Hidroavioni će povezati Pulu sa Zadrom, Lošinjom i Rabom
Hidroavioni će povezati Pulu sa Zadrom, Lošinjom i Rabom

Njemačko-hrvatska tvrtka European Coastal Airlines (ECA) odabrana je na natječaju Lučke uprave Pula za dodjelu koncesije za pontonsko pristanište za hidroavione i prihvat putnika. Ovakva odluka je očekivana s obzirom da je European Coastal Airlines jedina registrirana tvrtka za tu djelatnost u Hrvatskoj. Usto, ECA se i jedina javila na natječaj.

- Natječaj je zaključen u ponedjeljak i odabrana je jedina pristigla ponuda, ona tvrtke European Coastal Airlines. Predstoji petnaest dana za eventualni žalbeni postupak, no, kako nije bilo zainteresiranih na natječaju vjerujemo da neće biti nikakvih žalbi. Po isteku žalbenog roka potpisat ćemo ugovor s European Coastal Airlinesom, kaže nam Florijan Veneruzzo, voditelj komercijalni poslova pulske Lučke uprave.

Veneruzzo nam naglašava da će ECA svoje prostore u Puli unajmiti u zgradi Politehnike, gdje će biti prodajno mjesto karata i čekaonica, odnosno prostori ECA-e će se nalaziti nasuprot pontonu za pristanak hidroaviona na pulskoj rivi nadomak porte Uljanik-otok.

European Coastal Airlines hidroavionski prijevoz već je dogovorio na relaciji Dubrovnik, Korčula, Lastovo, Hvar i Split, a prema ponudi koju su predali na natječaj letove iz Pule usmjerili bi prema Lošinju, Rabu i Zadru, te talijanskoj Anconi. Hidroavioni European Coastal Airlinesa u Puli imat će kapacitet 19 mjesta i letjet će na kratkim relacijama.

Pulska Lučka uprava s njemačkim vlasnikom ECA-om je već radila i upravo su toj tvrtki dozvolili da u njihovo ime ishoduje lokacijsku dozvolu za ponton s obzirom da ima iskustva i znanja na tom području.

Pulsku Lučku upravu odmah po odabiru na natječaju kontaktirala je šibenska tvrtka specijalizirana za izradu pontona, informirajući se o gabaritima u kojima će biti postavljen u pulskoj luci. U pulsku luku postavit će se ponton dimenzija maksimalno 30x12 metara.

Puljani, i gosti tako će, nakon što su ostali bez brodske linije za Lošinj i Zadar, imati prigodu za pola sata - sat vremena, stizati do Zadra. ECA želi već ovu turističku sezonu uspostaviti hidoavionsku liniju iz Pule, a ovisno o montiranju pontona u pulskoj luci izgledno je da bi to moglo biti najranije u kolovozu. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


 


Podijeli: Facebook Twiter