EBRD donio Zagrebu 2,5 milijuna eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) imat ce jake gospodarske efekte, a prema procjenama, zagrebackom gospodarstvu donijela je oko 2,5 milijuna eura financijske koristi.

Dakako, ona prestavlja i turisticku promidžbu Hrvatske i glavnog grada i stoga je u pripreme od pocetka ukljucena i Hrvatska turisticka zajednica sa svojim Hrvatskim kongresnim i insentiv uredom koji od 2003. logisticki sudjeluje u pripremi kandidature Hrvatske i Zagreba za domacinstvo ovog važnog kongresa.

Prvu ponudu za organizaciju spomenutog skupa Hrvatski kongresni i insentiv ured dao je još 17. lipnja 2003. godine kada je organizirao i prvo inspekcijsko putovanje predstavnika Europske banke u Zagreb. Od tog termina pružane su EBRD-u sve korisne informacije vezane uz kongresnu ponudu Zagreba i Hrvatske.

Održavanje ovako velikog dogadaja od izuzetne je važnosti za Hrvatsku buduci da na Skupštini sudjeluje otprilike dvije tisuce ljudi iz politickog i poslovnog svijeta iz preko 60 zemalja Europe i svijeta.

U sklopu Hrvatskog investicijskog foruma, u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt, postavljena je Gospodarsko-turisticka izložba na kojoj ce Hrvatska predstaviti svoje turisticke potencijale.


Podijeli: Facebook Twiter