Webber slavio u Silverstoneu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australac Mark Webber u Red Bullu pobjednik je Velike Nagrade Velike Britanije u Silverstoneu, devete utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Webber je startao s druge pozicije iza Fernanda Alonsa, ali je uspio izboriti pobjedu i postati tek drugi vozac koji je ove sezone ostvario dvije pobjede. To je uspjelo još jedino Alonsu koji se danas morao zadovoljiti drugim mjestom s tri sekunde zaostatka, dok je treci kroz cilj prošao branitelj naslova Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull). Webber je ove sezone slavio i u Monacu, a bila je to ukupno deveta pobjeda u njegovoj karijeri.

U ukupnom poretku Alonso vodi sa 129 bodova, Webber sada ima 116 bodova, dok je na trecem mjestu Vettel sa 100 bodova.

U poretku konstruktora vodi RedBull-Renault (216 bodova) ispred Ferrarija (152) i Lotus-Renaulta (144).

Iduca utrka je VN Njemacke u Hockenheimu 22. srpnja. (Hina)

Rogge: Bez formule 1 na OI

Predsjednik Medunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge (70) odbacio je mogucnost da formula 1 postane olimpijski sport.
"Smatram kako su vozaci formule 1 iznimno hrabri ljudi. Ipak, koncept Igara je takav da se radi o natjecanju sportaša, živih bica, a ne strojeva ili opreme," kazao je Rogge novinarima u Silverstoneu gdje je promatrao utrku formule 1, Veliku nagradu Velike Britanije.

Rogge je naglasio da je veliki obožavatelj auto-moto sporta, ali da za njega nema mjesta u olimpijskom programu, medutim naglasio je da olimpijska obitelj može uciti od formule 1. (H)

 


Podijeli: Facebook Twiter