East Rodeo - zrelo i dobro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je netko dosad i sumnjao u pristupacnost i glazbenu tecnost hrvatsko-talijanskog sastava East Rodeo, sve dvojbe raspršio je njihov odlican nastup u Puli u sklopu Jazzbine, kojim su ujedno promovirali novi, treci studijski album "Morning Cluster".

Zvuce zrelo i neusiljeno, a dojam je da su kroz godine uspjeli dohvatiti i izgraditi svoj zvuk - homogen i k tome suvremen. Dug pljesak na kraju koncerta, brojni uzvici "bravo" i povratak na bis potvrdili su odlican nastup.

Naime, ovaj bend vec desetak godina kao sjena prati i teza o njihovom isforsiranom i neslušljivom eksperimentiranju, iako se takvih dijelova moglo naci na debitantskom albumu "Kolo" iz 2002., da bi se ogroman korak prema homogenom izricaju osjetio prije dvije godine na drugom albumu "Dear Violence".

Predstavili su se slojevitim, ali prijemcivim pjesmama, s nekoliko impresivnih melodicnih "radioheadovskih" pasaža, vještim zvucnim gradacijama, doziranim i smislenim noise dionicama, bogatstvom ritmova i - treba to posebno naglasiti - dojmljivom elektronickom podlogom za koju je zaslužan Alfonso Santimone na klavijaturama i live electronicsu. Uz kreativno jezgro benda, pulsku bracu Nenada i Alena Sinkauza koji su autori tekstova i melodija, Santimone je sa svojim melodicnim i ritmickim aranžmanima podjednako važan stup East Rodea. U tom prožimanju postpunka i elektronike suvereno se izražavao bubnjar Federico Scettri.

Nije i ne može biti slucajnost što je East Rodeo na novom albumu ugostio tri velika svjetska imena - multiinstrumentalistu Warrena Ellisa, gitaristu Marca Ribota i jazz basistu Grega Cohena.

Ne sumnjamo da ce ovaj bend za pet dana, iduceg petka za službene promocije novog albuma u Teatru &TD, prepoznati i podržati zagrebacka publika.


Podijeli: Facebook Twiter