East Rodeo u subotu u hotelu Pula

East Rodeo septet u hotelu Pula (D. ŽIŽIĆ)
East Rodeo septet u hotelu Pula (D. ŽIŽIĆ)

Zbog najavljene kiše koncert East Rodeo Septet neće se održati na pulskom Kaštelu kao što je to ranije najavljivano već u klubu Hotela Pula s početkom u 22 sata. Uz to, organizatori koncerta, Jazzbina i Audioart, obavještavaju ljubitelje nogometa da televizijski prijenos finalne utakmice Lige prvaka mogu uoči koncerta pratiti u Lounge baru hotela.

East Rodeo po prvi se put predstavlja kao East Rodeo Septet, koji uključuje trojicu aktivnih članova talijanskog El gallo rojo kolektiva - Francesca Bigonija na tenor saksofonu, Beppea Scardina na bariton saksofonu i Piera Bittola Bona na alt saksofonu i flauti, uz standardnu postavu East Rodea koju čine Alen Sinkauz - bas, kontrabas, Nenad Sinkauz - el. gitara, glas; Alfonso Santimone - live electronics, klavir i Federico Scettri - bubnjevi.

Glazba koju će u subotu premijerno izvesti u Puli, dan nakon nastupa na zagrebačkom Žednom uhu, nastala je na dvotjednoj rezidenciji koja se događala u Studentskom centru u organizaciji Muzičkog salona/Kulture promjene, uz naglasak na zadnjem albumu "Morning Cluster", prearanžiranog hvaljenom brass sekcijom.

Projekt predviđa rad na novim skladbama koje žanrovski sadrže elemente suvremenog jazza, live elektronike, avant rocka i frekvencijskih droneova, kao i elemente slobodne improvizacije koja u East Rodeu najviše dolazi do izražaja u nastupima uživo. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter