East Rodeo okupio svjetske glazbenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznenadujuce kvalitetan, zreli iskorak napravio je pulsko-talijanski bend East Rodeo na svom trecem, još uvijek tehnicki nezgotovljenom i neobjavljenom albumu, ciji smo radni materijal prije završnog miksanja i masteringa u Padovi i Milanu imali priliku ekskluzivno poslušati ovog vikenda u pulskom studiju Partyzan.

Na albumu gostuju tri velika svjetska glazbena imena: multiinstrumentalist Warren Ellis, clan Grindermana, aktualnog benda Nicka Cavea (ciji se nastup, usput, može najbliže pogledati u Ljubljani, 9. listopada, na Križankama), a poznat je i kao clan Caveovog The Bad Seedsa te benda Dirty Three;

tu je zatim gitarist Marc Ribot koji je, medu ostalim, suradivao s Tomom Waitsom, Elvisom Costellom i Johnom Zornom, te jazz basist Greg Cohen koji je svirao s Tomom Waitsom na njegovih pet albuma, ali i u kvartetu Masada Johna Zorna, kao i s Woodyjem Allenom u njegovom New Orleans Jazz Bandu.

Album zasad nosi radni naslov "Trom" i uskoro ce se, najkasnije do kraja ove godine, pojaviti na hrvatskom tržištu u izdanju Menarta, dok ce talijanski izdavac biti Trovarobato.

East Rodeo kreativan je bend ciji su osnivaci i kreativna jezgra braca Sinkauz - gitarist i pjevac Nenad te basist i prateci vokal Alen.

Postava se od prvog albuma "Kolo" iz 2003. mijenjala, a vec duže vremena sada je na bubnjevima Federico Scettri i klavijaturist Alfonso Santimone koji bendovskoj zvucnoj slici nadograduje i bogatu elektronsku pozadinu. U toj postavi prošle su godine snimili vrlo dobar drugi album "Dear Violence". (Z. ANGELESKI)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE 8. RUJNA.


Podijeli: Facebook Twiter