EasyJet uvodi izravnu liniju Pula - Pariz


Jedna od najvećih britanskih zrakoplovnih kompanija EasyJet objavila je nove destinacije u koje će se tijekom ljetnih mjeseci moći putovati njihovom zrakoplovima. Naime, iz Pule će se od idućeg ljeta ponovno moći izravnim letovima u Pariz (Charles de Gaulle), a uvode i letove iz Dubrovnika prema Toulouseu.

Letovi iz Pule prema Parizu započinju 27. lipnja 2016. godine i odvijat će se tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Karte su već u ponudi na stranicama kompanije www.easyjet.com, a početna cijena je 24 eura. Letovi iz Dubrovnika za Toulouse kreću pak 1. srpnja, a odvijat će se svakog utorka i petka.

Novu-staru liniju prema Parizu prokomentirao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo, kazavši da ih to veseli te podsjetivši da je Pariz izgubljen nakon što ga je Ryanair iznenadno otkazao u siječnju prošle godine.

- Rynair nas je lani iznenadio i nije bilo vremena da nađemo alternativu, no sada smo uspjeli i iduće godine počinju letovi EasyJeta za Pariz. Nažalost, letjet će se nekih devet tjedana, negdje do 31. kolovoza, i na toj liniji očekujemo oko 4 tisuće putnika, kazao je Radmilo.

Naglasio je da radi se o kompaniji koja kreće polako, na neki način ispituje teren te da mu je drago što je EasyJet prepoznao Istru kao poželjnu i kvalitetnu destinaciju. Naime, kompanija je uz London dodala Hamburg i sada Pariz, čime skoro za duplo više povećavaju broj sjedišta nego na početku kada su krenuli za Pulu. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter