Easy Jet izbacio malu Galižanku zbog vize koja joj nije trebala!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjesto dobrog provoda i putovanja iz snova osmogodišnja djevojcica iz Galižane (podaci poznati redakciji) pariški ce Disneyland pamtiti zbog neugodnosti koje je doživjela netom prije ukrcavanja na avion engleske niskotarifne kompanije Easy Jet u Liverpoolu od kuda je trebala otputovati za Pariz.

Naime, kako je ispricala majka djevojcice Vlasta Parenta njena je kci u francusku metropolu putovala u pratnji bake Engleskinje, a nakon što su obje prošle check in i carinsku kontrolu pri samom ukrcaju u zrakoplov nastali su problemi jer je službenik komapnije Easy Jet tvrdio da djevojcica zbog hrvatskog državljanstva mora imati vizu za Francusku. Sa zaposlenicima nije bilo nikakve rasprave, a djevojcica je u suzama izbacena iz zrakoplova zbog vize koja joj za put u Francusku uopce nije trebala, što je potvrdila i njena majka Vlasta nakon što je o tome obavijestila hrvatsku ambasadu u Francuskoj.

Naime na Internet stranicama, Francuskog veleposlanstva u Zagrebu stoji da hrvatski državljani za ulazak u Francusku ne trebaju imati vizu ako njihov boravak u toj zemlji nece biti dulji od 90 dana. Tako je zbog necijeg neznanja i inertnosti putovanje u Disneyland u trenu propalo kao i placena karta za zrakoplov kojim su djevojcica i njena baka trebala stici u Francusku, a zbog pomicanja termina za odlazak u Disneyland kojeg su obecali djevojcici, put u Pariz koštao ih je dodatnih 250 funti.

Roditelji su nekoliko dana pokušali stupiti u kontakt s predstavnicima Easy Jeta koji nikako nisu željeli priznati propust, a kao razlog su izmedu ostalog naveli da djevojcica nije imala potvrdu da na put odlazi u pratnji bake. Isprika kompanije zbog izbacivanja iz aviona takoder još nije stigla.

Roditelji djevojcice zabrinuti su što ce se njeno ime trajno ostati u kompjutorskom sustavu te strahuju da bi zbog toga i ubuduce mogla imati problema prilikom putovanja zrakoplovom jer ce, tvrde, uvijek postojati mogucnost da nekome bude sumnjiva. Kako i ne bi kada je izbacena iz zrakoplova!

Roditelji smatraju da je zrakoplovna kompanija odgovorna za sve troškove koje su djevojcica i njena baka imale- poput troškova hotela, telefonske pozive i propalog leta, a na kraju porucuju da nikada više nece putovati tom engleskom avio-kompanijom.

Pitanje je samo kako bi završio slucaj neke druge djevojcice s nekim drugim državljanstvom da joj se to primjerice dogodilo na zagrebackom Plesu i da su predstavnici domace aviokompanije bez ikakvog obrazloženja i bez pardona zabranili osmogodišnjem djetetu ulazak u zrakoplov. Vjerojatno ni reakcija Europske komisije ne bi izostala.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter