Ex tempore za mlade umjetnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kreativni laboratorij "Otkrivajuci Vodnjan" naziv je djecje likovne radionice održane u subotu u ulici Forno Grande. Osmero je mladih polaznika slikalo motive Vodnjana. Radionica se održala u sklopu vodnjanskog Ex temporea, a sudjelovala su djeca iz Vodnjana, Pule, Rovinjskog Sela, Premanture, Barbana i Rijeke, u dobi od šest do 15 godina. Nakon što su prošetala gradom i odabrala što ce slikati, djeca su u slobodnoj tehnici slikala prozore, crkve, zgrade, zvonik crkve sv. Blaža i mnoge druge motive Vodnjana.

- U kerativnom laboratoriju sudjeluju djeca koja se inace bave slikanjem ili su im roditelji umjetnici koji izlažu na Ex temporeu, a ovo im je dobra prilika da se druže i upoznaju. Slikaju motive Vodnjana kroz igru boja i kombiniranjem tehnika. Neki rade na gipsu ili papiru, a jedna je djevojcica izabrala staru cjepanicu, rekla je voditeljica kreativne radionice Maja Blažinic.

Devetogodišnja Magdalena Mucic iz Pule slikala je balkon koji je vidjela šetajuci gradom, a kaže da oduvijek voli crtati te da je na raznim natjecanjima osvojila nagrade. Crtam zvonik jer me najviše podsjeca na Vodnjan, a slikanjem sam se poceo baviti s tri godine, po vratima frižidera, rekao nam je sedmogodišnji Jan Žibert iz Rovinjskog Sela. Radovi su  izloženi u galeriji Loggia vodnjanske Zajednice Talijana, a svi su mladi umjetnici dobili prigodne poklone.


Podijeli: Facebook Twiter