Ex tempore u Novigradu Puljanki Nedi Morović Dugina

Nagrađeni na novigradskom ex temporeu
Nagrađeni na novigradskom ex temporeu

Novigradski Park Irme Benčić bio je mjestom odvijanja jubilarnog, 10. slikarskog ex temporea Novigrad - Cittanova, u organizaciji tamošnjeg TZ-a.

Ove se godine okupilo i pod vedrim nebom stvaralo 60-ak umjetnika i kreativaca iz Istre, riječkog primorja, Slovenije i Italije. Pulskoj umjetnici Nedi Morović Dugina odlukom žirija dodijeljena je prva nagrada od pet tisuća kuna, čiji je pokrovitelj Grad Novigrad, a uručila ju je zamjenica gradonačelnika Sonja Šikanić.

Drugu nagradu, četiri tisuće kuna iz kase novigradskog TZ-a, osvojio je rovinjski slikar Nikola Ražov, a treća, tri tisuće kuna iz gradskog komunalnog poduzeća Neapolis, otišla je Liviju Zoppolatu iz Trsta. Ove je dvije nagrade dobitnicima predala direktorica TZ-a Vesna Ferenac.

Radove je ocjenjivao žiri u sastavu novigradska akademska slikarica Dragana Sapanjoš, ovdašnji profesor likovne kulture Robert Cimador i njegov kolega Andi Bančić iz Svetvinčenta. Osim radovima nastalim na licu mjesta, sudionici su imali prigodu nadmetati se za nagrade i ostvarenjima na temu "More" nastalima u protekle dvije godine.

U toj je kategoriji slavila Neva Pizzul koja je dobila otkupnu sponzorsku nagradu od dvije tisuće kuna tvrtke Laguna Novigrad. Organizatori su posebno zahvalili utemeljiteljima ex temporea, umjetniku Ronnyju Jušiću iz Baredina Donjih i pokojnom Eliju Poropatu, nekadašnjem direktoru TZ-a s izraženim afinitetom za likovnu umjetnost.

Zahvalnost autorima, osobito onima koji se svake godine vraćaju u Novigrad, iskazali su i malom feštom te druženjem. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter