Ex tempore održan na medulinskoj rivi

Umjetnost na medulinskoj rivi
Umjetnost na medulinskoj rivi

Na medulinskoj rivi nedavno je održan slikarski ex tempore u organizaciji udruge MedulinArt. Slike su bile izložene duž rive tijekom cijelog dana.

- Od prijavljenih 28 slikara, bilo je izloženo 37 slika. Žiri u sastavu Andrej Bader, magistar povijesti, član kabineta Ureda načelnika Općine Medulin, Aleksandra Rotar, magistrica umjetnosti i slikarica te Roberta Weisman Nagy, magistrica umjetnosti i kiparica nagradili su najbolje radove. Prva nagrada otišla je Sanji Pereša Macuka za optimističnu sliku djevojčice u pijesku koja prstić umače u vodu s koloristički ugašenim tonovima i centralnom kompozicijom, s naglaskom na horizont koji prati format slike. Drugu nagradu dobio je Dušan Tatalović sa slikom na kojoj je vidljiv presjek vremena Medulina. Treću nagradu odnosi Radoslav Vujović s tradicionalnim motivom ribara na svjećarici, kazala je Maja Čerljenko u ime organizatora.

Nagradu sponzora Vina Trapan, kao i nagradu publike, dobio je autor Petar Šćulac s motivom vjetrenjače koja je postala simbol Medulina. Druga nagrada, sponzora Okvir d.o.o., dodijeljena je autorici Orijeti Marić za harmonički slojeviti triptih većih dimenzija, također s motivom vjetrenjače, obrisima Medulina i ribarske mreže. Posebna pohvala žirija otišla je autorici Idi Slepčević Drenik za sliku malog formata s motivom domaće brnistre.

Predsjednica udruge Ivana Demarin te članice upravnog odbora Hana Zidarić, Nikolina Lazarić i Maja Čerljenko, uz nezamjenjivu pomoć voditelja likovne sekcije Dušana Tatalovića i Valerija Martinčića, omogućili su da organizacija drugog medulinskog ex temporea protekne na najbolji mogući način.

- Na licu mjesta tijekom dana nastala je predivna slika s općepoznatim motivima Medulina koju su slikali članovi udruge Dušan Tatalović, Divna Kontošić, Valerio Martinčić, Guerina Medić, Ljiljana Radolović, Radoslav Vujović i Davorka Špada. Glazbenu podršku pružili su DKUS Mendula, udruga Sakramenski i Alen Vitasović, zaključila je Čerljenko. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter