"Ex tempore" Grožnjan od danas do nedjelje

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Od danas do nedjelje 27. rujna održava se 22. izdanje međunarodnog likovnog natječaja "Ex tempore" Grožnjan, jedne od najvećih manifestacija Talijanske nacionalne zajednice. Organizatori manifestacije su Talijanska unija u suradnji s Narodnim Sveučilištem iz Trsta, Općinom Grožnjan, Zajednicom Talijana Grožnjan uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Manifestaciju, kao i svake godine, prate brojne aktivnosti sportskog, književnog, glazbenog, umjetničkog i eno-gastronomskog karaktera.

Umjetnici koji žele sudjelovati na likovnoj manifestaciji mogu pečatiti, zapravo prijaviti, najviše dvije podloge najvećih dimenzija 100x120 centimetara. Prijave se primaju danas i sutra od 9 do 13 sati i to u sjedištima: Talijanske unije Rijeka , Uljarska ulica 1/IV, Talijanske unije Kopar, Kidričeva ulica 35, Narodnog Sveučilišta Trst, Piazza del Ponterosso 6, Zajednice Talijana Pula, ulica Carrara 1. Prijave se primaju i u Loži u Grožnjanu danas od 12 do 19 sati, te sutra i u subotu od 8 do 19 sati.

Izbor slikarske tehnike je slobodan, a tema je "Grožnjan - istarski krajolik". Radovi moraju biti izloženi u nedjelju, 27. rujna do 10 sati uzduž ulice koja povezuje Gradski trg i Ložu te u susjednim ulicama. Slike će ostati izložene do 18 sati, a ocjenjivat će ih Međunarodni žiri sastavljen od povjesničara umjetnosti, likovnih kritičara i galerista, u sastavu: Renzo Grigolon, Chiara Pirozzi, Giovanna Felluga, Majda Božeglav Japelj, Lorella Limoncin Toth i Eugen Borkovsky. Oni će dodijeliti sljedeće nagrade: prvu nagradu u vrijednosti 2.500 eura, drugu nagradu u vrijednosti od 1.500 eura, te treću nagradu vrijednu 1.000 eura. Nagrada Grada Grožnjana      također je vrijedna 1.000 eura.

Svečana dodjela nagrada održat će se oko 17.30 sati na terasi Belvedere, a nakon toga slijedni koncert Sergia Pavata i Orchestra Istriana. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter