We Stand United pobjednici petog FLB-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peto izdanje Festivala labinskih bendova održano je u organizaciji udruge Iks u petak i subotu u labinskom Rock Caffeu. Pred izuzetno brojnom publikom - toliko brojnom da ni svi zainteresirani nisu mogli ući jer je bio popunjen kapacitet Rock Caffea te su deseci zainteresiranih ostali ispred ulaza - u dvije koncertne natjecateljske večeri nastupilo je šest labinskih bendova.

Riječ je redom o autorskim bendovima, i valja uvijek nanovo pohvaliti činjenicu da u Labinu vrlo aktivno rade brojni bendovi, a taj zamah je još više uzeo maha nakon objave kompilacije "Labinska Scena vol. 1" koju je realizirala grupica entuzijasta.

Tako su u petak nastupili Dead Pleasure, Noga Uganda i All Stars Division, dok su u subotu svirali Total Revenge, We Stand United i Vaanka Schkvare, a subotnju koncertnu večer zaključili su gosti festivala, labinska grupa UH!

U žestokoj konkurenciji pobijedila je grupa We Stand United - naime, oni su za samo jedan bod nadmašili drugoplasirane Noga Uganda.

O pobjedniku je odlučivao žiri u sastavu: Predrag Ljuna, Alen Zafirović, Nataša Petrić Tasha, Tonči Horvat Hus, Karlo Mirković i Mauro Černjul-Mova kao i publika, a žiri nije imao nimalo lak zadatak - najsitniji detalji su odlučili o pobjedniku, a zanimljivo je da su prva četiri benda imali od 102 do 106 bodova, te su kvalitetom svirke i nastupa bili gotovo izjednačeni.

Pobjednik petog Festivala labinskih bendova, grupa We Stand United, osvojili su snimanje singl pjesme u studiju Sound Temple, pravo nastupa na HGF-u, medijsku promociju benda kao i još niz nagrada, a drugoplasirani Noga Uganda osvojili su nastup na pulskoj Gitarijadi.

Svoj glas za najbolji bend dala je i publika, koja je na ulazu dobila glasačke listiće, te je po njihovu mišljenju najbolji bend Vaanka Schkvare.

Osim što je, s obzirom na veličinu grada, Labin apsolutni fenomen po broju aktivnih autorskih bendova, također je fascinantna činjenica da svaki od tih bendova predstavlja drukčiji glazbeni žanr i imaju sjajno definiran autorski potpis - pa se tako tu našlo metala, popa, reggaea, eskperimentalnih pravaca, hip-hopa… A među svim tim glazbenicima vlada vrlo prijateljska atmosfera puna podrške, koja im daje poticaj da i dalje zajedničkim snagama grade lokalnu scenu i ostave svoj kreativni trag. (Tea TIDIĆ, snimila Anja JURIČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter