E. Mišiću 15 godina za ubojstvo Meksikanke na Marjanu

(A. Čizmić/CROPIX)
(A. Čizmić/CROPIX)

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je Edi Mišić (30) osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva meksičke turistkinje Selene Graciano Macedo što je okvalificirano kao krajnje podmukao zločin, ali ne i "posebno okrutno ubojstvo" koje bi podrazumijevalo veću zatvorsku kaznu.

Selena Macedo Graciano stradala je 22. kolovoza 2012. u šumi na Marjanu gdje ju je Mišić presreo i brutalno ubio. Zaskočio ju je dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke, odnio je do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu. Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Stotinjak spasitelja ubijenu je djevojku pronašlo tek nakon tri dana traganja.

Nepravomoćna presuda je donesena krajem srpnja prošle godine i to pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića koji je tada u svom obrazloženju naveo kako tužiteljstvo nije uspjelo uvjeriti sud da je počinjeno posebno okrutno ubojstvo jer nisu dokazali ni da je Meksikanka u vrijeme zločina bila pri svijesti, kao ni da je patila.

Izricanje presude za "obično" ubojstvo u sudnici je rasplakalo Seleninog brata Emmanuela, a nešto kasnije mu je i pozlilo. Iako je zamjenica Županijskog državnog odvjetništva, Julijana Stipišić bila nezadovoljna odlukom te se žalila, Vrhovni je sud potvrdio prvostupanjsku presudu i izrečenu kaznu.

Zamoljen da prokomentira odluku Vrhovnog suda Selenin brat Emmanuel za Hinu je kazao da još nema službenu informaciju da je 15-godišnja zatvorska kazna Mišiću postala pravomoćna, dok meksički konzul u Splitu Marin Bosotina nije želio komentirati presudu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter