E-mailovi opasni po život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je danas nezamislivo zamisliti dan bez pretrpanih mailbox sanducica i "pametnih" telefona, celni ljudi vodecih tvrtki savjetuju, okanite se toga dok još nije kasno. Upravo oni kao glavni uzrok stresa navode ogromnu kolicinu poslovnih mailova koji svakodnevno cirkuliraju što je povezano sa sve vecim obimom posla koji pojedinac izvršava, a zahvaljuci generaciji BlackBerryja i slicnih cuda tehnologije, njihove se prisutnosi ne riješava ni kad nije na poslu.

Jedan od direktora, govoreci o najvecoj telekomunikacijskoj kompaniji u Francuskoj koju je u posljednjih godinu i pol pogodio velik broj samoubojstva zaposlenika, potvrdio je nedavno da je glavni uzrok tome sve veci stres na poslu. "Danas su zaposleni ljudi, bez obzira jesu li direktori, menadžeri ili samo obicni radnici, uvijek online", rekao je šef financija Gervais Pellissier za Reuters. Posljednji u nizu samoubojstva bio je slucaj 32-godišnje žene koja si je oduzela život skokom s prozora ureda u kojem je radila u Parizu.

Iako nisu sva samoubojstva u tvrtki od 100 tisuca zaposlenika povezana s poslom, telekom je odlucio uvesti mjere koje ce sprijeciti daljnja nezadovoljstva radnim mjestom i obimom posla koji pojedinac mora obaviti. I zato sljedeci put kad namjeravati priuštiti sebi taj "zeleni" status i izvan posla, dobro razmislite zaslužuje li on zaista u tom trenutku vašu prisutnost.

 


Podijeli: Facebook Twiter