E-knjiga o istarskim ljepotama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu mnoštvom publikacija, turistickih prospekata i kataloga posvecenih turistickoj promidžbi Istre, nedavno se pojavila e-knjiga ciji je autor Puljanin Miodrag Božovic, a naslovljena je "Istria from smrikve". Polazeci od sportskog medunarodnog teniskog centra Smrikve, koji ima svoje središte i u Štinjanu gdje se održava turnir u ovome sportu za djecu, autor se osvrce na razne zanimljivosti o istarskim gradovima i mjestima.
Od istarskih gradova i mjesta i otoka opisuje Brijune, Vodnjan, Medulin, Fažanu, Galižanu, Vizace, Peroj, Svetvincenat, Marcanu, Bale, Kanfanar, Mutvoran, Monkodonju, Dvigrad, Krnicu, Rovinj, Žminj, Rakalj, Limski kanal, Sv. Petar u Šumi, Barban pa sve do Raše, Višnjana, Paza, Završja, Belaja, Baredina, Momjana i mnoštva drugih lokaliteta.
Autor svako mjesto opisuje s nekoliko povijesnih notica i crtica te navodeci agroturizme u blizini, kao specificnu eno i gastro ponudu te manifestacije koje su povezane s tim krajem. Knjiga za sada ima samo englesku inacicu, a Božovic je istaknuo da je namjerava prevesti i na hrvatski te na talijanski.


Podijeli: Facebook Twiter