E-knjiga Glazbeno stvaralaštvo Sabine Vidulin Orbanić

Predstavljanje e-knjige Sabine Vidulin-Orbanić na pulskom sveučilištu (A. KANCELAR)
Predstavljanje e-knjige Sabine Vidulin-Orbanić na pulskom sveučilištu (A. KANCELAR)

Elektronička knjiga dr. Sabine Vidulin-Orbanić, profesorice na Odjelu za glazbu pulskog sveučilišta pod nazivom "Glazbeno stvaralaštvo: teorijski i praktični prinos u izvannastavnim glazbenim aktivnostima", predstavljena je danas u svečanoj sveučilišnoj dvorani "Tone Peruško", u sklopu Trećeg međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga.

Elektroničko multimedijalno pisano, audio i video izdanje dr. Sabine Vidulin-Orbanić demonstrirao je Dean Žvorc iz Zagreba, predstavljajući istodobno i projekt "knjiga e", preko kojeg se, putem interneta može kupiti i ova knjiga.

- Ovu knjigu, kao i sva druga elektronička izdanja, ne trebate listati; dovoljno je kliknuti poglavlje", kazao je.

Djelo dr. Vidulin-Orbanić, uz ključan teoretski dio o stvaralaštvu i kreativnom radu, sadrži i praktične notne, audio, ali i video zapise namijenjene svim studentima glazbene pedagogije, ali i njihovim profesorima, kao i svim ljubiteljima glazbe. Knjigu su ukratko predstavili tri njena recenzenta, dr. Lada Duraković, dr. Senad Kazić i slovenska kolegica dr. Albinca Pesek.

Lada Duraković je kazala da ovo djelo ukazuje na važnost danas marginalizirane kulture i umjetnosti na obrazovanje mladih, na njihovu prijemčivost za estetske izraze, kao i na njihovu važnost u formiranju etičkog sustava vrijednosti.

- Ovakvih knjiga u Hrvatsko i regiji nema puno, kazao je dr. Senad Kazić.

- Selektirala sam i objasnila izvannastavne aktivnosti, a najveću sam pozornost posvetila mjuziklu, projektima i skladanju, kazala je autorica dr. Sabina Vidulin-Orbanić.

Knjiga predstavlja, kako je zaključeno, poticaj učenicima za kreativno izražavanje, ali i poticaj učiteljima da idu ukorak sa svojim učenicima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter