e-Buzet - Aplikacija za prijavu komunalnih problema

Prijava komunalnih problema putem weba
Prijava komunalnih problema putem weba

Ukoliko u vašem naselju ne radi javna rasvjeta ili su se pojavile rupe na cesti, a živite na buzetskom području, prijava kvara ili oštećenja najmanji je problem, Grad Buzet je ovog tjedna u svoje poslovanje uveo i prijavu komunalnih problema putem web i mobilne aplikacije.

Građani će probleme, upite ili sugestije o komunalnoj infrastrukturi, javnoj rasvjeti, prometnoj signalizaciji, odvozu smeća, uređenju naselja, održavanju višestambenih zgrada i o drugoj komunalnoj problematici moći prijaviti uz pomoć računala ili svog pametnog telefona.

Prijavljeni problemi će se automatski usmjeriti na adrese nadležnih tijela. U sustav su za sada uključeni gradski odjel za gospodarenje prostorom, komunalni redar, komunalno poduzeće "Park" te gradsko poduzeće "Plzet", zaduženo za upravljanje višestambenim zgradama.

Uvođenjem aplikacija za prijavu komunalnih problema očekuje se, kaže gradonačelnik Siniša Žulić, jednostavnija, efikasnija i kvalitetnija komunikacija sa građanima čime će se doprinijeti bržem rješavanju pojedinog problema.

- Namjera nam je da na jedan moderan način, puno operativnije i funkcionalnije pristupimo rješavanju komunalnih problema i omogućimo građanima neposredniju komunikaciju. Nakon što se prijava zaprimi u sustav i proslijedi nadležnim službama, postoji mogućnost praćenja brzine i kvalitete rješavanja problema, a dobro je i što korisnik može ocijeniti kvalitetu usluge.

Ovo je prva aplikacija koja je rađena isključivo za Grad Buzet i u skladu sa našim zamislima i potrebama te s obzirom da je u testnoj fazi ne iziskuje velika sredstva, rekao je Žulić. Najavio je da aplikacija za prijavu komunalnih problema ujedno predstavlja početak jedne serije aplikacija kojima će u Buzetu pokušati olakšati komunikaciju građana s gradskom upravom u svim segmentima. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter