Džungla na rubu velegrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Posljednja oaza", izložba fotografija grafickog dizajnera Davora Curica iz Zagreba, otvorena ovog vikenda u drevnoj palaci Bigatto, sjedištu Zavicajnog muzeja, oduševila je poznavatelje ovog umjetnickog izricaja. Jer iako se autor uglavnom posvetio najkonvencionalnijem fotografskom žanru, pejzažu, njegove je snimke u potpunosti zaobišao uobicajeni repertoar koji "glumi" izvornost pastorale podreden ukusu razglednica.

Otvarajuci izložbu održanu u organizaciji Puckog otvorenog ucilišta "Augustin Vivoda" kustos muzeja Saša Nikolic dao je nekoliko vlastitih opservacija o Curicevu stvaralaštvu te rekao da se radi o autoru koji se svojim nacinom fotografiranja izdvaja i istice medu kolegama koji se bave pejsažnom fotografijom.



"Radi se o dobro kadriranim, kompozicijski i tonalitetno ujednacenim fotografijama koje u simbiozi sa zanimljivim motivima nude novi i svježi pogled na džunglu na rubu velegrada. Svoje motive pronašao je naime u Zagrebu i njegovim rubnim podrucjima, Maksimiru, Savici, Jarunu, Medvednici i livadama oko samog grada", istaknuo je Nikolic.

Izložba koju cini izbor od preko 20 fotografija, dio ciklusa nastalog kroz posljednje tri godine, može se pogledati do 28. svibnja. Davor Curic, graficki dizajner u statusu slobodnog umjetnika, clan je graficke sekcije ULUPUH-a, HDD-a te osiguranik HZSU-a. Kontinuirano se bavi grafickim dizajnom, ilustracijom i u novije vrijeme fotografijom. Kao clan Fotokluba Zagreb izlagao je na domacim i medunarodnim grupnim izložbama fotografije. Ovo mu je druga samostalna izložba fotografije.


Podijeli: Facebook Twiter