Džeparac za kraj škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djeci i mladima koji žive u udomiteljskim obiteljima podijeljen je u Udruzi udomitelja Istarske županije džeparac kojim su nagradeni za uspjeh u školskoj godini te poklon-bon za rodendan u iznosu od 50 kuna. Najbolji ucenici i studenti, koji su godinu završili s odlicnim uspjehom, nagradeni su najvecim iznosom u visini od 230 kuna.

U sklopu susreta udomitelja, donatora i sponzora - Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pekare "Zeus" Centar, Puljanke te Društva distroficara Istre - održan je prigodan program te redovna godišnja skupština udruge, koja je na ovaj nacin predstavila svoj rad. Osim gostiju, prisutno je bilo više od 30 udomitelja i volontera te otprilike 35 djece i mladih svih uzrasta.

Promoviranju udomiteljstva doprinijet ce i Udruga likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS) koja ce donirati slike, organizirati aukcijsku prodaju ili zajednicke aktivnosti s ciljem pribavljanja novca za pružanje financijske pomoci.

Ovom je prilikom jedna od slika urucena clanici i dopredsjednici Udruge udomitelja Odiliji Rojnic koja ce se nakon gotovo dva desetljeca humanitarnog rada u Istri i Hrvatskoj vratiti u Nizozemsku. Susret je organiziran u suradnji s Humanitarnom udrugom OAZA i Nadomak sunca, a njegova zadaca bila je bolja afirmacija udomiteljstva zahvaljujuci kojemu djeci koja ne mogu živjeti sa svojom biološkom obitelji biva osiguran smještaj u zamjenskoj.


Podijeli: Facebook Twiter