Džakarta: Poplave prisilile tisuće na evakuaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Monsunske kiše poplavile su dijelove glavnoga indonezijskog grada prisilivši više od 30.000 stanovnika na evakuaciju i istodobno stavljajući na kušnju iznimno popularnog gradonačelnika i potencijalnog predsjedničkog kandidata Džakarte Joko Widodu.

U 10-milijunskom gradu u čijim je dijelovima voda dosegnula razinu i do tri metra razmješteni su vojnici da bi pomogli stanovništvu ugroženom poplavama, izvijestila je Državna agencija za djelovanje u elementarnim nepogodama koja procjenjuje da pomoć treba 50.000 osoba.

Tijekom prošlogodišnje kišne sezone rijeka koja protječe gradom izlila se iz korita poplavivši i njegov poslovni dio. Materijalna šteta nanesena tvrtkama tada je procijenjena na 580 milijuna dolara.

Nastavak obilnih kiša prognostičari najavljuju i za ovaj tjedan, zbog čega bi poplave u kojima je dosad smrtno stradalo sedam osoba, mogle biti još obilnije. Stanovništvo je prisiljeno privremeno se skloniti u školske dvorane ili u džamije. 

Po rezultatima Agencije za djelovanje u elementarnim nepogodama dosad su poplave gradu nanijele štetu od 80 milijuna dolara. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter