Džajić u Nedjeljom u 2: Mamić me iznenadio

Dragan Džajić (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Dragan Džajić (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

- Hrvatska nije tako veliki favorit u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo jer u mladoj reprezentaciji Srbije ima puno igrača koji igraju u poznatim klubovima, a njihova eventualna pobjeda u Zagrebu dala bi izborniku Siniši Mihajloviću vremena za miran nastavak započetog rada, kazao je danas najpoznatiji jugoslavenski nogometaš Dragan Džajić (67) u HRT-ovoj emisiji "Nedeljom u 2".

- Žao mi je što gostujući navijači neće moći doći u Zagreb i Beograd, jer se utakmice igraju zbog navijača, ali možda je u ovom trenutku to i bolje. Ipak, vjerujem da neće proći puno vremena kada će ti susreti odigrati u normalnoj atmosferi, kazao je Džajić, koji ne vidi veliku prednost u tome što je Hrvatska više puta nastupila na velikim natjecanjima jer na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2010. Hrvatske nije bilo, dok je Srbija nastupila.

- Hrvatska ima sigurno koheziju i već formiran tim, a je li to dovoljno da pobjedi Srbiju, nisam siguran. Istina, naša reprezentacija je još u formiranju, bilo je i dosta lutanja, ali i mi imamo momčad koja nekoliko godina igra zajedno, kazao je Džajić i napomenuo da u Hrvatskoj ima puno prijatelja i da održava kontakte sa svojim bivšim suigračima iz reprezentacije.

Kazao je da je Robert Prosinečki jedan od najvećih igrača u povijesti Crvene zvezde, te da su njegove zasluge za osvajanje naslova prvaka Europe i Interkontinentalnog kupa nemjerljive.

Na upit voditelja zašto se prije nekoliko mjeseci vratio u Crvenu zvezdu iako je prije osam i pol godina kazao da se više nikada neće vratiti u nogomet Džajić je odgovorio da je to napravio zbog navijača kojih i danas ima između 15 i 20 tisuća na svakoj domaćoj utakmici.

Izjavio je da on nikada nije razgovarao s Miroslavom Blaževićem o mogućnosti da kao trener vodi Crvenu zvezdu niti može potvrditi da je Ćiro imao takvu želju, iako ga s legendarnim hrvatskim trenerom veže dugogodišnje prijateljstvo.

- Zvonimir Boban bi po svojim kvalitetama sasvim sigurno mogao igrati u Crvenoj zvezdi, a kad je bio u vojsci i trenirao je s nama. No, nikad nismo pomišljali da ga dovedemo, jer bi to ipak bilo malo previše, rekao je Džajić, koji nije znao hoće li doći na utakmicu Hrvatska - Srbija u petak na Maksimir.

O nedavnom uhićenju izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog neprimjerenih izjava o ministru Željku Jovanoviću rekao je da nije upoznat s detaljima slučaja, ali ga je iznenadila Mamićeva retorika.

- Mamića sam posljednji put vidio prije deset godina. Uvijek je bio korektan. Iznenadila me ova njegova izjava protiv Jovanovića, ne znam zbog čega ima takav odnos s ministrom, ali ja Mamića cijenim. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter