Dvovlašće u NK Vodnjanu: Nova uprava traži primopredaju

Hoće li bumbari prvi trening doista održati na središnjoj Placi? (Manuel ANGELINI)
Hoće li bumbari prvi trening doista održati na središnjoj Placi? (Manuel ANGELINI)

Franko Cetina, razriješeni predsjednik NK Vodnjan, izvijestio je javnost o novim elementima oko nesporazuma u ovom 82 godine starom sportskom kolektivu.

- U najboljoj namjeri, da klub dalje ne trpi, otišao sam u Grad Vodnjan i s Filipom Macanom, pročelnikom Ureda gradonačelnika, razgovarao o načinu rješavanja nastale situacije - kaže Cetina. - U utorak, 24. srpnja iz Ureda gradonačelnika nazvali su novog predsjednika Vodnjana, Riccarda Radolovicha i dogovorili sastanak za srijedu, da bi se našlo neko rješenje prihvatljivo za obje strane. Radolovich je najprije pristao na sastanak, da bi ga u srijedu otkazao. Moji suradnici iz dosadašnjeg Izvršnog odbora i ja bili smo spremni pružiti ruku suradnje da klub ne bi dalje ispaštao zbog ovakve situacije. Ali ta ruka je od nove uprave odbijena.

Kako bismo čuli i drugu stranu nazvali smo novog predsjednika, Riccarda Radolovicha.

- Skupština NK Vodnjan, kao vrhovno tijelo, razriješila je bivšeg predsjednika i sva dotadašnja tijela kluba, i izabrala nova. Ako bih ja, kao novi predsjednik, sad pregovarao sa razriješenom upravom, izdao bih stajališta i odluke skupštinara. Ako želi dobro klubu, gospodin Cetina treba samo predati ključeve klupskih prostorija novom rukovodstvu - rekao je Riccardo Radolovich te dodao da su pregovori s novim trenerom Bumbara pri završetku. - Kad se dogovorimo s novim trenerom pozvat ćemo nogometaše na prozivku i ako ne budemo imali ključeve igrališta, prvi trening za novu sezonu održat ćemo na središnjoj Placi.

Da ne propadaju na suncu, mreže na golovima su skinute i uskladištene u klupskim prostorijama. Tada su vidjeli da su oba vodomjera, onaj kod dječjeg vrtića za zalijevanje igrališta i onaj kod Vatrogasnog doma - odnesena. Tako sad po ovim vrućinama dugo čuvani travnati tepih izgara i propada.

- Na žiro račun kluba iz gradskog proračuna preko Saveza sportova nije stigla niti jedna kuna. Vjerojatno je takva situacija i u NK Galižana te je upitan početak priprema za novu natjecateljsku sezonu - zaključuje Franko Cetina. (Anto BABIĆ)

Apel za pomoć

Novi Izvršni odbor nedavno je letkom dijeljenim po ulicama Vodnjana uputio apel svim zainteresiranim građanima da se uključe u rad kluba. Pozvani su i svi dosadašnji nogometaši koji igraju u nekim drugim klubovima "da pomognu našem klubu svojim povratkom i uključivanjem u oporavak NK Vodnjan".


Podijeli: Facebook Twiter